ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PO OCJENAMA SN-A

U Rusiji je bio samo gledatelj, a sad je najbolje ocijenjeni igrač Hrvatske na cijelom SP-u!

Ovo je TOP 10 najbolje ocijenjenih Hrvata u Kataru u izboru Sportskih novosti
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. prosinac 2022. 08:43

Bio je to turnir na kojem je Hrvatska pokazala da “momčad je najvažnija” nije nikakva floskula Vatrenih, već realno stanje u Dalićevoj reprezentaciji. U svakoj utakmici iskočio bi neki novi pojedinac i kvalitetnom predstavom vukao svoje igrače prema rezultatu koji je u konačnici Hrvatskoj donio novi plasman u polufinale Mundijala.

U prvom dvoboju s Marokom najbolji su bili Modrić, Lovren i Gvardiol, koji je zasjao i u sljedeće dvije utakmice u skupini s Kanadom i, posebno, Belgijom. Protiv Kanađana blistao je i dvostruki strijelac Kramarić, jednostruki Livaja, dvostruki asistent Perišić, ali i odlično raspoloženi Kovačić. Belgiju je svojim čudesnim obrambenim postupcima apsolutno obilježio Gvardiol.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

U osmini finala s Japanom iznad svih bio je strijelac Perišić, a posebno mjesto u hrvatskoj nogometnoj povijesti s tri obrane u raspucavanju jedanaesteraca zaslužio je Livaković. Briljirao je hrvatski vratar i u četvrtfinalu protiv Brazila, kojem je zabio Petković nakon asistencije Oršića, uz vrhunsko izdanje Juranovića, Modrića pa i Brozovića, Kovačića, Perišića... U polufinalu je upisan prvi poraz, nisu Vatreni bili raspoloženi izuzev Kovačića koji je odigrao dobru utakmicu, u finalu je pak iznad svih zasjao Oršić.

Kad se podvuče crta, najbolje ocijenjeni hrvatski igrač prema ocjenama SN (ocjene u više od jedne utakmice) je Joško Gvardiol s prosjekom ocjena 6,86. Iza njega slijede čak trojica igrača s prosjekom 6,71 - Luka Modrić, Dominik Livaković i Mateo Kovačić - dok je Perišić na 6,57.



Top 10 najbolje ocijenjenih Hrvata u Kataru (minimalno dvije ocijenjene utakmice u SN)

1. Gvardiol (7)6,86

2. Kovačić (7), Livaković (7), Modrić (7)6,71

5. Perišić (7)6,57

6. Livaja (3)6,50

7. Brozović (6),

Lovren (6), Oršić (3)6,33

10. Petković (5)6,30



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Hrvatska je osvojila treće mjesto na SP-u u Kataru, a odmah po završetku utakmice između Hrvatske i Maroka u Mundocastu je analizu utakmice donio Ilija Lončarević. Proslavljeni trener je opisao zbog čega je Luka Modrić fenomen, Joško Gvardiol najbolji stoper na svijetu, a Ivan Perišić nevjerojatan na ovoj poziciji. Pogledajte cijelu Mundocast:

Linker
14. travanj 2024 18:13