ANDREJ ISAKOVIC Afp
NEMA ŽARA

U zemlji najvećeg hrvatskog rivala u skupini nema interesa za SP-om, evo i jasnog dokaza

Za Svjetskim nogometnim prvenstvom u Katru nema velikog navijačkog interesa u Belgiji
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. studeni 2022. 09:01

Belgijski nogometni savez odustao je od planova postavljanja velikih navijačkih zona po Belgiji i gledanja utakmica tamošnje nogometne vrste na SP, na javnom prostoru poput trgova, parkova i slično. Razlog odustajanja je, kako navode iz Belgijskog nogometnog saveza - "nedostatak žara za turnirom u Kataru". Belgijci je savez kanio postaviti jednu takvu svoju navijačku zonu u gradu Vilvoordeu.

- Budući da većini navijača nije bilo moguće otputovati u Katar, htjeli smo im donijeti Svjetsko prvenstvo. No prodali smo puno manje ulaznica nego što smo planirali i jasno je da su događanja s velikim ekranima u ovom trenutku manje popularna nego prijašnjih godina - rekao je Manu Leroy, voditelj marketinga i komunikacija u savezu.

Navijačka zona, koja je imala temu "Arapske noći", trebala je biti otvorena na utakmice belgijske vrste tijekom grupne faze, kao i tijekom nokaut faze, s ulaznicama u prodaji za oko 10 dolara po komadu. Savez je rekao da će navijačima koji su već kupili ulaznice biti nadoknađen novac. Doduše, neće trebati baš puno novca vratiti jer je zainteresiranih koji su kupili ulaznice bilo tek 1.000.

Inače, nije to jedini takav otkazan "skup". Nekoliko privatnih inicijativa koje su imale za cilj okupljanje navijača Crvenih vragova otkazano je diljem Belgije, države od 11.5 milijuna stanovnika, u kojoj je nogomet jedna od rijetkih aktivnosti koja ujedinjuje Valonce i Flamance. No, ovo ih SP očito baš ne zanima odveć.

Linker
08. svibanj 2024 01:19