Ignac Gojšić

 FRANE VULAS
USUSRET KANADI

Uhvatili smo najstarijeg navijača Hrvatske u Kataru! ‘Ne vjerujete? Hoćete da vam pokažem krsni list?‘

‘Kanada je zemlja u kojoj živim, treba je poštivati, ali navijam za Hrvatsku. Srce i duša su mi u Hrvatskoj, a tijelo u Kanadi‘
Piše: Frane VulasObjavljeno: 27. studeni 2022. 13:13

Jedan od najstarijih navijača koji su doputovali u Katar sigurno je 85-godišnji Ignac Gojšić. Prvo nam je u centru Dohe upao u oko zbog svojih godina i štapa uz pomoć kojeg se kreće. A zatim i zbog toga što je na sebi imao hrvatski dres, a na glavi kapu Kanade.

A kao program plus bilo je što je uz njega bio drugi navijač, ispostavilo se sin, u dresu Kanade i zagrnut zastavom s javorovim listom. Ima li boljeg uvoda u utakmicu Hrvatske i Kanade od hrvatskih iseljenika koji su stigli iz Kanade na utakmicu i praktično su navijački podijeljeni pola-pola. Makar u zbilji ipak preteže na jednu stranu, na stranu Hrvatske.

- Ja sam Ignac Gojšić iz Hamiltona, a on je Branimir ili Branko Gojšić, on je iz Calgaryja. On je moj sin, ali zapravo on mene mora paziti – priča nam Ignac, aludirajući na godine.

Kada nam je rekao da mu je 85 godina ostali smo zapanjeni da je u toj dobi potegao sve do Katara na SP.

- Da vam pokažem krsni list? - pitao je u šali Ignac, inače porijeklom iz okolice Zagreba iz Jastrebarskog.

image

Ignac Gojšić

FRANE VULAS

Sinu Branku je 49 godina. Na spomen medijske kuće je duhovito poentirao.

- Slobodna Dalmacija? Pozdravite mi Dalmaciju. I ja sam jednim stopalom Dalmatinac, na Pagu imamo apartman, a to spada u Zadarsku županiju – šalio se Ignac.

Navijate li za Hrvatsku ili za Kanadu?

- Navijamo za obje momčadi – rekao je sin Branko.

- Nažalost igraju međusobno. Svejedno nam je tko će pobijediti. Tko god da pobjedi mi ćemo slaviti, a moja želja i favorit je da slavi Hrvatska – naglasio je Ignac.

- Također! - prisnažio je Branko.

- Za Hrvatsku bi bilo najgore da bude neriješeno – rekao je Ignac. Rekao je i kako se boji za Hrvatsku zbog bojažljivog izdanja u prvom susretu protiv Maroka.

Kanađane smo dosad najviše doživljavali kroz zimske sportove, prije svega kao vrhunske hokejaše?

- Kanada se diže u nogometu, u kvalifikacijama je bila i ispred Meksika i ispred SAD-a – naglasio je Ignac.

- Kanada je zemlja u kojoj živim, treba je poštivati, ali navijam za Hrvatsku. Srce i duša su mi u Hrvatskoj, a tijelo u Kanadi – poručio je za kraj Ignac.

Linker
14. travanj 2024 08:27