Andriy Yarmolenko (desno) veliki je tragičar

 PAUL ELLIS Afp
NIŠTA OD KATARA

Ukrajina ne ide na SP! Jedan od njihovih najboljih igrača zabio kobni autogol! Domaći slave golmana...

Gareth Bale i suigrači odveli su Wales na Mundial po prvi put nakon pune 64 godine!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. lipanj 2022. 19:56

Popit će se u Walesu kartoni Hennessyja za Waynea Hennesseya! Kad su Velšani bili na konopcima, a Ukrajinci nadomak pogotku, zaustavljao je domaći vratar sve što je mogao. Zinčenko, Cigankov, Jarmolenko, Karavaev, Malinovskij... svi su oni pucali, ali nisu zabili.

A onda je, u 34. minuti, Wales prvi put zapucao prema ukrajinskim vratima. Gareth Bale je s lijeve strane izveo slobodan udarac, direktno prema golu. Na putu prema golmanu Buščanu, Jarmolenko je skrenuo loptu i zatresao svoju mrežu! Autogol za 1:0, pokazat će se za konačan rezultat, koji je Velšane odveo na Svjetsko prvenstvo u Katar, prvi put nakon 1958. bit će Wales na svjetskoj smotri.

Tako su zavšile dodatne europske kvalifikacije, nesretno za ionako nesretne Ukrajince, ako su već morali ispasti, sigurno nisu zamišljali da će si sami zabiti. I to ne bilo tko, nego jedan od najboljih, Jarmolenko. Inače, koju minutu kasnije Jarmolenka je u šesnaestercu udario u stopalo Allen, ali sudac Lahoz, niti nakon konzultacija s VAR-om, nije smatrao da je to kazneni udarac.

U nastavku je sijevalo s obje strane, briljirao je i dalje 35-godišnji Hennessey brojim intervencijama, a obrana utakmica bila je ona iz 84. minute kad je skinuo udarac glavom Dovbika s nekoliko metara. Mogao je i Wales povećati prednost, Ramsey je promašio zicer, Johnson pogodio vratnicu, a Baleov udarac s nekoliko metara skinuo je Buščan.

Ukrajinci su, vjerojatno, zaslužili više od ovakvog poraza, ali stao im je na put sjajni velški vratar. I odveo svoje suigrače u Katar, u skupinu B protiv Engleske, SAD-a i Irana!

----------------------------------------------------------------

WALES - UKRAJINA 1:0

Cardiff. Stadion Cardiff Cityja. Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska). Gledatelja: 32.760.

WALES: Hennessey - Ampadu, Rodon, B. Davies - Roberts, Allen, Ramsey, N. Williams - Bale (od 83. Wilson), Moore, James (od 71. Johnson). Izbornik: Robert Page.

UKRAJINA: Buščan - Karavaev, Zabarnji, Matvienko, Mikolenko - Stepanenko (od 70. Sidorčuk) - Jarmolenko, Malinovskij (od 70. Šaparenko), Zinčenko, Cigankov (od 77. Mudrik) - Jaremčuk (od 77. Dovbik). Izbornik: Oleksandar Petrakov.

Strijelci: 1:0 - Jarmolenko (34-ag). Žuti kartoni: Allen (2), James (7), Mikolenko (32), Page (51).

Linker
25. travanj 2024 15:06