Angel Di Maria

 JUAN MABROMATA Afp
NE PODNOSE SE

Uoči velike utakmice na površinu isplivala stara netrpeljivost: ‘On mi je najgori trener u karijeri!‘

Zvijezda Argentine ne može smisliti izbornika Nizozemske s kojom igraju u četvrtfinalu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. prosinac 2022. 07:18

Laknulo je Argentincima, Angel Di Maria u srijedu trening odradio pod punim opterećenjem i bit će spreman za četvrtfinale protiv Nizozemaca. Problemi s bedrima zbog kojih je nogometaš u utakmici protiv Poljske sam zatražio zamjenu očito su prošlost.

Nestao je, dakle, i posljednji upitnik koji je stajao iznad novog susreta Di Marije i Louisa van Gaala, sedam godina nakon što su se razišli u svađi, a onda se još neko vrijeme prepucavali.

Argentinski nogometaš i nizozemski trener imaju povijest odnosa. I to ne ugodnu. Zajedno su surađivali u Manchester Unitedu tek jednu sezonu, ali i ta im je sezona bila previše. Argentinac je ljeto 2014. došao je u United iz Reala u transferu teškom 75 milijuna eura, a već godinu dana kasnije prodan je PSG-u za bitno manji iznos, 63 milijuna eura. Nije imao Di Maria što lijepo reći za nizozemskog trenera, štoviše kazao je kako je van Gaal najgori trener kojeg je imao u karijeri te kako je isključivi krivac zašto je napustio United.

image

Angel Di Maria ima dodatan motiv u četvrtfinalu

KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

"Moj problem u Manchesteru bio je trener. Van Gaal je bio najgori trener u mojoj karijeri. Bio je nepodnošljiv! Zabijao sam, asistirao, a sljedeći dan me je zvao u stranu i ukazivao na pogrešna dodavanja. Premještao me s jedne pozicije na drugu. Nije mu se sviđalo da su igrači važniji od njega", kazao je jednom prilikom Argentinac koji je u nekoliko navrata ispričao detalje njihovog nezdravog odnosa.

"Trpio sam kritike sve dok nije došao dan kad sam se zasitio i pitao ga zašto ne pokazuje i dobre stvari. Nije mu se to svidjelo i od tada sam prestao igrati", kazao je Argentinac.

Van Gaal je, naravno, imao drugačije viđenje čitave situacije.

"On spada u onu grupu igrača koji ne znaju biti samokritični, kojima je uvijek je trener kriv. Nažalost, takav je život trenera", kazao je Nizozemac.

Nakon svega rečenog, teško je za očekivati kako će se njih dvojica srdačno pozdraviti prije utakmice, hladno rukovanje, zbog formalnosti pred kamerama, vjerojatno će biti vrhunac novog susreta Di Marije i van Gaala.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

S kojom taktikom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila, a koji bi igrači donijeli Hrvatskoj prodornost i stabilnost na toj utakmici? O tim i drugim pitanjima u Mundocastu smo razgovarali s uglednim nogometnim trenerom Ilijom Lončarevićem.

Linker
20. travanj 2024 13:22