Teo Tičinović

 SCREENSHOT
NA PRVI POGLED OČARAVA, ALI...

Upozorenje za hrvatske navijače u Dohi: ‘Pripazite na alkohol, nedolično ponašanje i cure, evo i zašto‘

Ne treba se prepustiti toj mentalnoj oazi usred pustinje. Barem ne do kraja...
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 18. studeni 2022. 13:11

Što se Hrvatske tiče – Svjetsko prvenstvo može početi! "Vatreni" su, naime, prije nekih dva sata sletjeli u Dohu, te brzo nakon toga službenim autobusom stigli do destinacije koju će, zaista se nadamo, zadužiti sve tamo do 19. prosinca...

Hotel Hilton doista je impozantno zdanje, cijene soba kreću se od nekoliko tisuća dolara pa sve do 20-ak za predsjednički apartman, uokolo je bazen i privatna plaža – kažu da je more trenutačno na nekih 26 Celzijevaca. Nismo (još) provjerili, iako ovdašnje temperature, a petak je Dohu pržio na 35 stupnjeva, zahtijevaju i hlađenje. Pogotovo jer, rekao bi naš dragi Židak, unutarnjeg hlađenja...

Video: Tomislav Juranović

U utrobi hotela, naravno, više je restorana, gym, konferencijske sale i razne blagodati, no pitanje je koliko će hrvatska ekspedicija u svemu tome uživati, jer je zakupila svoj dio hotela, odnosno 60-ak soba sa zasebnim ulazom, kako bi se mogla potpuno koncentrirati na ono što slijedi. Prije samog dolaska "vatrenih", sjeli smo u predvorju i popili kratki espresso, capuccino i dvije boce vode, a to nas je zadovoljstvo izašlo točno 133 riala. Ili s napojnicom ravno – 300 kuna.

Ali nije sve u novcu, nešto je i u nogometu.

Video: Tomislav Juranović

Znaju to posebno ovdašnji Hrvati, a njih pet dočekalo je s novinarima hrvatsku reprezentaciju ispred Hiltona. Jedan od njih je i Teo Tičinović, koji posljednja dva mjeseca radi na jednoj luksuznoj jahti, imenom Royal Family, privezanoj na dijamantnim gatovima Dohe.

"Poljička republika, stari", reći će odmah pokazujući "četvorku" na dresu, svoga susjeda Ivana Perišića.

"Život ovdje? Jako ugodan, siguran, i prilično miran, s obzirom na cijene alkohola. A znate koliko mi Dalmatinci volimo vino. A boca vina je oko 100 eura...", smije se dobri Teo i govori:

"Ima nas jedno tridesetak Hrvata koji se družimo zajedno, iako hrvatska zajednica ovdje broji jedno 500-tinjak članova. Ovi moji, držimo se zajedno, družimo, pomažemo si, osnovali smo i grupi Hrvati u Dohi, ne samo zbog nas, već i zbog onih koji dolaze na Svjetsko prvenstvo. Ako im treba pomoć, tu smo."

Premda na prvi pogled, Doha očarava, i lako joj se prepustiti, Teo upozorava da se ne treba prepustiti toj mentalnoj oazi usred pustinje. Barem ne do kraja.

"Čuo sam da su neki Englez i dva Argentinca zbog nedoličnog pijanstva u javnosti, vidno pijani, završili u zatvoru. I dobili pola godine. Stoga je moja preporuka našim ljudima da se ipak malo pripaze oko alkohola, nedoličnog ponašanja u javnosti, oko cura, ljubljenja ili nedajbože nereda na ulici. To nikako ne bih preporučio jer tu su kazne stroge, a Katarci ih slijepo slijede."

Video: Tomislav Juranović

On i Hrvati će, naravno, na stadionima pratiti hrvatsku reprezentaciju, ako im posao to dozvoli.

"Bože moj, to se podrazumijeva. Očekivanja? Vjerujem da ćemo proći skupinu, a onda polako. Vjerujem u "Vatrene" i nadam se da ću biti dio hrvatskog slavlja. Eh da, i još jedan info za sve koji će ići na stadione: temperatura u gradu je vrlo visoka, ali stadioni će se, koliko znam, hladiti klima uređajima na ispod 20 stupnjeva, stoga ponesite neke vešte, majice, jer biste se mogli smrznuti", završio je Teo naše druženje.

Većina drugih hrvatskih navijača polako puini ovaj grad, pet dana prije naše prve utakmice s Marokom, zasad je, koliko čujemo, izdano 1.500 Hayya kartica, što je i neka okvirna brojka, možda koja stotica više upravo zbog ljudi koji ovdje žive. Dok su ulazili u hotel, par sati prije prvog treninga na pustinjskom suncu, "vatreni" su izgledali koncentrirani na posao. Distrakcije nije bilo. A to je dobar znak...

Linker
05. svibanj 2024 04:16