KENZO TRIBOUILLARD Afp
SVE TEŽA SITUACIJA

Vahida Halilhodžića napadaju sa svih strana nakon debakla, on poručuje: ‘Nismo bili tako loši‘

‘Možda poraz nije tako loš, da nas malo umiri i da budemo objektivniji. SP je nešto drugo‘
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 02. lipanj 2022. 15:12

Vahidu Halilhodžiću nije lako, izbornika Maroka tamošnji mediji razapinju već mjesecima, a nakon onog što je sa svojom vrstom doživio u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu u Cincinnatiju, situacija mu je još teža.

Suparnik Hrvatske u skupini na Svjetskom prvenstvu u Kataru gostovao je kod SAD-a i u prijateljskom dvoboju doživio uvjerljiv 0:3 poraz.

Američki kapetan Christian Pulisic iz Chelseaja bio je nezaustavljiv, odigrao je vrhunsku utakmicu i za njega Marokanci nisu imali rješenje.

- Ovaj dvoboj je dobrodošao, bez obzira na težak rezultat, jer nismo bili tako loši kao što on prikazuje. Fizički nismo na optimumu, no imali smo mnogo prilika, koje nažalost nismo znali iskoristiti. Možda će nas ovo malo razbuditi i možda poraz nije tako loša stvar, da nas malo umiri i da budemo realističniji i objektivniji jer SP je nešto drugo. Kad nismo fizički na Top razini, nemamo šanse ni za što - objasnio je Halilhodžić nakon utakmice.

Mediji su prepuni kritika na izbornika, Halilhodžića napadaju sa svih strana, a novi izazovi uskoro slijede. Maroko 9. i 13. lipnja igra s Južnom Afrikom i Liberijom u kvalifikacijama za Afrički kup nacija 2023.

Linker
27. travanj 2024 06:27