Bivši izbornik Brazila, Tite

 TOM DUBRAVEC Cropix
ODLAZAK VELIKANA

Vatreni izazvali potres i kraj jedne ere! Izbornik Brazila podnio ostavku, poznati i novi kandidati...

Tite je predvodio Brazil u 81 utakmici te zabilježio 61 pobjedu i samo 6 poraza
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. prosinac 2022. 20:54

Nakon poraza od Hrvatske i ispadanja iz četvrtine finala Svjetskog prvenstva u Kataru, Adenor Leonardo Bacchi, poznatiji kao Tite, podnio je ostavku na mjestu izbornika reprezentacije Brazila, prenosi Fabrizio Romano. Ovaj 60-godišnjak preuzeo je Selecao 2016. godine, od onda ih vodio u 81 utakmici te upisao 61 pobjedu, 14 remija i 6 poraza.

Mogli bi se naslađivati, pa reći da su Hrvati smjenili belgijskog izbornika Roberta Martineza, umirovili Edena Hazarda, a još početkom sezone - ne zaboravimo - Petković i Oršić, današnji strijelac i asistent, smijenili su Thomasa Tuchela s klupe Chelseaja nakon Dinamovog slavlja (1:0) u prvom kolu Lige prvaka. Ipak, realnost je malo drukčija - za Martineza je ranije bilo poznato da napušta belgijsku klupu nakon prvenstva, a isto vrijedi i za Titea.

"Brazilski nogomet ima neiscrpan izvor velikih trenera. Mogu potvrditi da su kandidati za izbornika Ferreira, Junior i Diniz, ali nije fer pričati samo o njima, a zaboraviti ostale jer imamo još najmanje 10 kvalitetnih kandidata. Trenutno smo fokusirani na pripreme za Katar. Odluku o Titeovom nasljedniku donijet ćemo nakon Svjetskog prvenstva", rekao je predsjednik Nogometnog saveza Brazila Ednaldo Rodríguez za tamošnje medije još u listopadu, a upravo su navedena imena - Abel Ferreira, Dorival Junior i Fernando Diniz - glavi kandidati za klupu Selecaa.

Linker
04. svibanj 2024 12:36