Borna Barišić

 TOM DUBRAVEC Cropix
ČEKA SVOJU PRILIKU

Vatreni izgubio mjesto u prvih 11: ‘Kako izbornik Dalić odluči, tako će biti! Ipak je ovo hrvatska reprezentacija‘

Zlatko Dalić na lijevom beku vjeruje Bornama - uz Sosu, koji je prvi izbor, tu je i Barišić.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. studeni 2022. 10:01

Borna Barišić ovog časa ima status druge opcije na lijevom beku jer Borna Sosa je prvi izbor Zlatka Dalića, no tko zna što će utakmice donijeti, mogao bi Barišić biti od koristi Vatrenima u Kataru.

"Spreman sam preuzeti odgovornost bude li trebalo. Naravno da jesam, fizički sam odlično, igram u kontinuitetu svaka tri-četiri dana", kazao je Barišić te na pitanje kako je od standardnog lijevog beka prihvatio ulogu pričuve odgovorio:

"Nekad si gore, nekad si malo dolje. Ovo je ipak reprezentacija, ne gledam to kao na klub. Jasno da svaki igrač želi igrati, ja također želim, ali to je na izborniku. Moje je kao i svakog igrača da budem sto posto spreman, da na svakom treningu dajem maksimum, najvažniji je rezultat ekipe. Ne namećem si nikakav pritisak, kako izbornik odluči tako treba i biti."

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Je li ovo doživio kao nadmetanje sa Sosom?

"Svaki dan imamo nadmetanje, ne samo u reprezentaciji, nego i inače. No, opet ponavljam, kad je reprezentacija u pitanju, nadmetanje je normalno, prirodno je da svaki igrač ima konkurenciju. To je sport... Međutim, kad je riječ o Hrvatskoj, sve shvaćam malo drugačije, ne gledam na ulogu pričuve kao nešto loše."

Prvi put je došao na veliko natjecanje u kamp u inozemstvu jer lani su bili na Euru u Rovinju. Kakvi su dojmovi?

"Prvi dan su dojmovi odlični, jako su nas lijepo i toplo dočekali, vrijeme je izvrsno, hotel također..."

Kakav je interes u Osijeku za dolazak na SP?

"Bit će moja obitelj i nešto prijatelja, kupio sam desetak ulaznica..."

Za Maroko svi kažu da su opasna ekipa, ali Hrvatska je pobjeđivala i puno jače reprezentacije.

"Pa pobjeđivali jesmo jače, ali i gubili smo od slabijih. Maroko je sigurno odličan, gledao sam ih i definitivno su pravi. Na prvu je zvučalo da nisu loš izbor u ždrijebu, no treba ih poštivati, sigurno neće biti lak zalogaj."

image

Barišić je ove polusezone bio najbolje ocijenjeni Hrvat u 10 najjačih europskih liga

SOFASCORE

Hrvatska je s Afrikancima imala pozitivna iskustva.

"To je točno, ali ovo je novo natjecanje i očekujem tešku utakmicu. Ne smijemo Maroko podcijeniti."

Bi li bilo lakše ili teže da je izbornik Maroka ostao Vahid Halilhodžić? S kime su jači, s njim ili Ziyechom?

"Ne znam, utakmice će pokazati."

Zaigrate li bit će vam rival jer on je desno krilo.

"Odličan je, izvrsna lijeva noga, ali imaju još par vrsnih pojedinaca. Kad pogledaš dublje, posjeduju zaista dobru ekipu."

U međunarodnim medijima neki hvale Hrvatsku i misle da može puno, ali velika većina smatra da nije sposobna ponoviti Rusiju, neki čak i da neće proći skupinu. Je li to podcjenjivanje ili realnost?

"Svatko može reći što god hoće, mi imamo vjeru u sebe i zajedništvo, to je najbitnije. Ekipa je dobra, nitko nije vjerovao ni u Rusiji da možemo doći do drugog mjesta, pa smo došli. Ključno je što je među nama, a to je pozitivna atmosfera i vjera u uspjeh."

Izbornik Zlatko Dalić više je puta na press-konferencijama govorio da ima vrlo bitnu poruku za igrače kako nema iskakanja, kako svatko mora kolektiv staviti ispod svojih interesa, te bude li problema oko toga neće se libiti nekoga izbaciti iz momčadi. Je li Dalić održao sastanak s vama i to vam kazao?

"Ne bih ni pričao da je izbornik održao takav sastanak, ali to se zna. U ovoj trenutačnoj reprezentaciji je prava atmosfera, jako je pozitivna, svi žele uspjeh, svi žele ponoviti Rusiju. Ne samo da mislim, nego sam uvjeren kako nema nikakvih iskakanje, niti kvarenja ozračja. Jako smo dobra ekipa."

Utakmica u Saudijskoj Arabiji nije bila prebitna, no zašto je igra bila tako loša?

"Možemo sad pričati što je bilo, ali utakmica je poslužila svrsi. Osjetili smo kako je igrati na temperaturi zraka 31 stupanj, nije bilo lako, to je glavni razlog što je prvo poluvrijeme ispalo loše. Dignuli smo se u drugom dijelu, nije se nitko ozlijedio, ali sad je u glavama samo Katar."

Linker
19. travanj 2024 15:16