Marcelo Brozović je spreman za Katar

 - Afp
RAZLOG ZA ZADOVOLJSTVO

Vatreni oduševio: Sprintao je, uklizavao, dobivao duele i slao dijagonale, bit će spreman za Maroko!

Vidi se da mu nedostaje uobičajena rutina igre, pogotovo u dodavanju, ali to je stvar samo minutaže
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. studeni 2022. 07:21

Jest da je utakmica protiv Saudijske Arabije iznenadila u kontekstu dojmova, pa Hrvatska ima pobjedu a domaćini uvjerljivije kritike igre, no bilo je za Vatrene drugih važnijih “dojmova”.

Ono najvažnije odnosilo se na povratak igri, reprezentaciji, Marcela Brozovića. Nakon što se 25. rujna ozlijedio u Beču protiv Austrije, četrdesetak dana je “šestica” Intera i Vatrenih bio u boxu. Upravo zbog termina svjetskog prvenstva Brozović je maksimalno morao paziti kako će odraditi oporavak stražnjeg bedrenog mišića. Radi se o vrlo delikatnoj ozljedi, gdje svako istegnuće, a pogotovo ruptura, može biti povod dugotrajnijoj odsutnosti s terena. Za igrača čija je iznimna vrlina trkački potencijal, ozljeda lože je i te kako problematična.

Fizički spreman

Srećom, sudimo li po ovom nastupu, ali i uz Interova tri kratka korištenja, Marcelo Brozović je fizički spreman za Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru! Do debija s Marokom, u srijedu 23. studenoga, još je tjedan dana i Brozović ima vremena da se dodatno spremi i osvježi. Nakon što je odigrao 6 minuta protiv Juventusa, 29 protiv Bologne i 10 protiv Atalante, Dalić je Brozoviću omogućio 65 minuta protiv Saudijske Arabije. Prema svemu viđenom može se zaključiti da je ozljeda stvar prošlosti, što je prvi važan faktor. Brozović je sprintao, uklizavao, imao je par ekstenzija noge (lože), koji mogu biti jasan pokazatelj je li ili nije potpuno fit. Činjenica da se playmaker Intera nije suzdržavao, nego je igrao točno onako kako uvijek igra, vrlo je jasan pokazatelj da je zdrav.

Lakše s glavnima

Na planu igre to još nije maksimalni Brozović, što je i logično. U 65 minuta imao je isti broj kontakta s loptom, a preciznost pasa mu je bila 86%. Solidno, ali može i mora bolje jer na tom mjestu, “šestice”, preciznost dodavanja je krucijalna. Brozović je imao četiri uspješne dijagonale od šest pokušaja, dobio je četiri duela, imao je jedan šut (slabiji), napravio je jedan i pretrpio jedan prekršaj, a oduzeo je jednu loptu suparniku. Da je još u utvrđivanju prave forme sugerira podatak o 12 izgubljenih posjeda. Bitno je kazati da je s Kovačićem i kratko s Modrićem u nastavku utakmice i Brozović bitno bolje djelovao.

Kad se sumiraju svi pokazatelji, Zlatko Dalić može biti miran oko pitanja “šestice”. Brozović će biti spreman za start Svjetskog prvenstva i prema logici trebao bi iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Pogotovo što će u natjecateljskom programu biti uz bok Modriću i Kovačiću, a s njima je puno lakše biti u pravom elementu nego bez njih. Vidjelo se to i u ovoj utakmici u Rijadu...

UČINAK PROTIV SA

Minute 65

Golovi 0

Asistencije 0

Dodiri 65

Točna dodavanja 49/57

Uspješnost dodavanja 86%

Centaršutevi 1/0

Duge lopte 6/4

Udarci u okvir 0

Udarci izvan okvira 1

Udaraca blokirano 0

Driblinzi 0/0

Dueli na tlu 4/2

Zračni dueli 0/0

Posjeda izgubljeno 12

Prekršaji 1

Pretrpljeni prekršaji 1

Oduzete lopte 1

BROZOVIĆ NAKON OZLJEDE

6. studenoga 2022.

- 9 minuta na travnjaku u gostujućem porazu Intera kod Juventusa 0:2

11. studenoga 2022.

- 29 minuta na travnjaku u domaćoj pobjedi Intera nad Bologne 6:1

13. studenoga 2022.

- 10 minuta na travnjaku u gostujućem porazu Intera od Atalante 2:3

16. studenoga 2022.

- 65 minuta na travnjaku u gostujućoj pobjedi Hrvatske nad SA 1:0

Linker
18. svibanj 2024 14:50