Zlatko Dalić

 KARIM JAAFAR Afp
DOBRA IDEJA

Vatreni saznali ime zadnjeg protivnika uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, oglasio se i Zlatko Dalić

‘S obzirom na kratke pripreme za SP, željeli smo od prvog dana okupljanja biti na Bliskom istoku‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. svibanj 2022. 12:52

HNS je riješio i zadnje otvoreno pitanje oko utakmica Vatrenih u 2022. godini. Prije Svjetskog prvenstva imat će jedan test - Rijadu, 16. studenoga odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije. To je 49. reprezentacija svijeta na FIFA-inoj ljestvici, koja će također nastupiti na svjetskoj smotri, u skupini C s Argentinom, Meksikom i Poljskom.

- Drago nam je zbog ovog dogovora sa Saudijskom Arabijom koja će biti dobar posljednji test Vatrenima prije Svjetskog prvenstva. Time smo ispunili želju izbornika i našeg stožera da odigramo utakmicu blizu Katara, radi aklimatizacije. HNS će s organizacijske strane, kao i uvijek, pružiti maksimalnu podršku reprezentaciji uoči i tijekom Svjetskog prvenstva, kakvu svjetski doprvaci i zaslužuju. Vjerujem da ćemo uz kvalitetu i zajedništvo, a što hrvatska reprezentacija sigurno ima, ponovno imati razloga za veselje uz Vatrene - rekao je web stranicu HNS-a predsjednik Marijan Kustić.

Zna se da je zadnji dan klupske sezone prije SP-a nedjelja 13. studenoga, da će se Vatreni okupiti u ponedjeljak 14. studenoga, ostao je pitanje hoće li taj dan doći svi u Zagreb ili će neki izravno u Rijad. Nakon tog ogleda, u Dohu u kamp stići će 18. studenoga. Prvi nastup na Mundijalu imat će 23. studenoga s Marokom.

- S obzirom na neuobičajeno kratke pripreme za Svjetsko prvenstvo, željeli smo od prvog dana okupljanja biti na Bliskom istoku kako bismo se što prije aklimatizirali na uvjete koji nas čekaju u Kataru te zbog toga vidimo ovaj susret u Rijadu kao idealnu stanicu za posljednju provjeru. Saudijska Arabija je redoviti sudionik svjetskih prvenstava, jedna od tradicionalno najboljih momčadi u Aziji, te će nam odgovarati test protiv neeuropske ekipe, protiv kojih rijetko igramo, a koja će na svom terenu sigurno biti motivirana protiv svjetskih doprvaka - poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Herve Renard, izbornik Saudijske Arabije je kazao:

- Jako nas raduje činjenica da ćemo posljednju pripremnu utakmicu pred nastup na Svjetskom prvenstvu igrati protiv aktualnih svjetskih doprvaka. Želimo izvući maksimum iz ove utakmice, u tehničkom i taktičkom smislu. Bit će to veliki test za naše igrače pred prvi nastup na svjetskoj smotri u Kataru.

Hrvatska će nastup na Mundijalu otvoriti 23. studenoga u 11 sati po hrvatskom vremenu na stadionu Al Bayt protiv Maroka, drugu utakmicu igrat će 27. studenoga u 17 sati na stadionu Khalifa International protiv Kanade, a treću 1. prosinca u 16 sati na stadionu Ahmad Bin Ali protiv Belgije.

Linker
26. travanj 2024 12:00