Roberto Martinez

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX
UTRKA ZA NASLJEDNIKA

Vatreni su ispratili Martineza s posla, a klupu Belgije mogla bi preuzeti apsolutna nogometna legenda!

Belgijski mediji izdvojili su tri potencijalna kandidata za nasljednika sada Roberta Martineza
Piše: Andro PolićObjavljeno: 03. prosinac 2022. 14:44

Nakon što su Dalićevi izabranici potpisali otpusno pismo Robertu Martínezu na klupi Belgije, počelo se "šuškati" tko bi ga mogao naslijediti na izborničkoj poziciji druge reprezentacije na Fifinoj ljestvici. Španjolac je u 79 utakmica na klupi belgijskih "crvenih vragova" upisao samo deset poraza, ali rastanak je bio neminovan.

Najlakši posao za vodstvo Belgijskog nogometnog saveza, bila bi promocija pomoćnog trenera na mjesto izbornika. Martínez je gotovo tri godine kraj sebe na klupi imao Thierryja Henryja, a upravo bi legendarni Francuz, prema pisanju belgijskog RTBF-a, mogao preuzeti posao izbornika.

image

Thierry Henry i Roberto Martinez

JACK GUEZ Afp

Bivši nogometaš Arsenala, Barcelone, Juventusa i Monaca, imao je dva samostalna izazova u trenerskoj karijeri. Prvi mu je bio upravo u Monacu potkraj 2018., a na tom se poslu zadržao tek nešto više od tri mjeseca. Vodio ih je u 20 utakmica i upisao samo pet pobjeda i čak 11 poraza. Drugi zadatak imao je na klupi kanadskog Montreala u kojem se, ponovno, zadržao tek tri mjeseca, odradivši 29 utakmica s devet pobjeda i 16 poraza.

Gledajući njegov trenerski učinak, čelnici tamošnjeg Saveza morat će dobro odvagati je li Henry rješenje za klupu "grogirane" belgijske izabrane vrste.

Osim njega, spominju se još dva kandidata. Vincent Kompany, donedavni kapetan reprezentacije i bivši igrač, trenutačno je trener Burnleyja, ali možda mu stigne poziv da zasjedne na klupu reprezentacije za koju je odigrao 89 utakmica. Preostali kandidat je Phillipe Clement, trener Monaca i, također, bivši belgijski reprezentativac.

Linker
24. travanj 2024 07:19