GLYN KIRK Afp
TRI SU KANDIDATA

Vatreni su uništili njegove planove, a sad bi mogao preuzeti Španjolce! Enriqueu spremaju ‘vješala‘?

U španjolskim medijima već se otvorila tema budućeg izbornika što je jasan znak kako javnost diše
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. prosinac 2022. 16:24

Dan nakon katastrofe španjolskog nogometa, kako javnost u domovini doživljava poraz momčadi Luisa Enriquea u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru, čekaju se odluke. Hoće li španjolski nogometni savez ponuditi Enriqueu novi ugovor, a aktualni mu istječe za nekoliko tjedana, ili će se okrenuti novim riješenjima.

- Nije trenutak da pričam o svojoj budućnosti. Moram donijeti najbolju odluku za mene i za momčad - kazao je Enrique nedugo nakon šokantnog poraza od Maroka.

image

Luis Enrique

KARIM JAAFAR Afp

Istovremeno, u španjolskim medijima već se otvorila tema budućeg izbornika što je jasan znak kako javnost diše, a vjerojatno i naznaka što se Enriqueu sprema.

Izbornik mlade španjolske reprezentacije 61-godišnji Luis de la Fuente jako dobro stoji u promišljanjima čelnika nacionalnog saveza za novog izbornika. Očiti su mu plusevi što je s U19 i U21 reprezentacijom osvajao je naslove europskih prvaka, uzeo je i srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Tokiju, i što je u tim selekcijama radio s čak 80 posto igrača koji su činili španjolsku momčad na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali minus mu je manjak iskustva na najvišoj razini. To iskustvo, pak, ima Marcelino koji je vodio Villareal, Sevillu i Valenciju, a koji je bez posla otkako je ljetos raskinuo ugovor s Athleticom. Treća opcija je, navodno, Roberto Martinez koji je završio svoju misiju s belgijskom reprezentacijom.

image

Roberto Martinez

GABRIEL BOUYS Afp


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Bi li se iti jedna druga zvijezda ponašala kao Cristiano Ronaldo? Kako odmoriti najzaslužnije Vatrene pred utakmicu s Brazilom? Na ta i druga pitanja u novom Mundocastu odgovara nekadašnji proslavljeni nogometaš Dario Šimić.

Linker
07. svibanj 2024 03:39