Izabel Kovačić i Lukina mama Radojka Modrić

 TOM DUBRAVEC Cropix
REPORTAŽA IZ DOHE

Vatreni za nagradu dobili hrvatsko jelo koje se u Kataru ne sreće često, stigle i supruge trojice dinamovaca...

Zlatko Dalić dao je igračima slobodan dan, ali preseljenje žena i djevojaka u Hilton zasad nije u planu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. prosinac 2022. 11:18

Za izbacivanje Belgije i prolaz skupine Vatreni su se za ručak počastili - grahom sa suhim mesom. Kuhar Tomica Đukić spremio ga je na domaćin način, to im je bila skromna, narodska, ali nekima draga nagrada, ovisno o afinitetima. Meso dakako nije bilo svinjsko jer ovdje je strogo zabranjeno, na meni je stavio teletinu.

Za razliku od navijača i novinara koji živimo na arapskoj i ostaloj azijskoj kuhinju, koje je nekima već navrh glave, reprezentativci imaju privilegij hrvatskih okusa jer Tomica sprema točno kako Vatrene vole. Kome nije odgovarao grah mogao je birati meso lešo, ribu te kao i uvijek pastu koja ide u golemim količinama. Posebice špageti. Ugljikohidrati su bitni.

image

Kuhar Tomica Đukić

VLADO KOS/CROPIX

Iz hotela Hilton Doha dolaze informacije o možda i najboljoj atmosferi ikad na velikim natjecanjima. Fascinira kako svi bodre jedni druge, govore nam svjedoci. Marko Livaja koji je HNL-u golema zvijezda te je već u zrelim godinama dobio prvu šansu na Mundijalu, uklopio se savršeno. Ovdje nije ikona kojoj se svi klanjaju kao u Hajduku, nego jedan iz ekipe.

Nakon Belgije nije bilo velikog slavlja. Čuveni DJ Domagoj Vida koji nakon igračke karijere može u glazbene vode puštao je na povratku u hotel omiljene im hitove uz koje se pjevalo, a kako smo nakon Kanade vidjeli Martina Erlića koji je vukao golem zvučnik iz svlačionice, njih su dvojica očito najodgovorniji za muzičku podršku i repertoar.

U Hiltonu su neke čekale supruge, djeca i roditelji koji su došli u posjed. Nitko od obitelji igrača ne boravi s njima u hotelu, iako u njemu ima itekako puno privatnih gostiju jer HNS je rezervirao 65 od tristotinjak soba. Pritom Vatreni imaju svoj ulaz. Izbornik Zlatko Dalić dao im je slobodan dan u petak, ali preseljenje žena i djevojaka u Hilton zasad nije u planu.

- Imamo još puno posla ovdje – jasan je Dalić.

image

Luka Modrić s obitelji

ALFREDO ESTRELLA Afp

Ambicije su najveće moguće, takav ton diktiraju Luka Modrić, Dejan Lovren i ostali senatori, zato je i pristup krajnje profesionalan. Na stadionu smo vidjeli Modrićevu djecu, Livakoviću majku, supruge Petkovića, Livakovića, Oršića...

U dvorani za rekreaciju i dalje dominira Marcelo Brozović. Iako znamo da ima i drugih kojim ide stolni tenis, informacije iz momčadi govore da "rastura" i u njemu, i dakako svojem omiljenom sportu pikadu. O kojem čak razmišlja da ga se za ozbiljno i natjecateljski primi nakon nogometne karijere.

Jak je ritam utakmica te fizioterapeuti imaju pune ruke posla. O njima bitno ovisi oporavak, kao i o samim igračima. Na teren će ponovno u subotu kad imaju trening od 18 sati.

"Kasica, kasica..." znaju krenuti pošalice kad bi netko u zadnji čas došao u autobus ili na ručak, ali još nitko nije platio kaznu. Sami su si odredili sankciju prekorači li tko termin, zasad su svi uredni. Čak i ako to bude "sa zvukom sirene". Luka Modrić je Vatrenih 16,5 godina, kapetan ekipe, ali i primjer. Kad Zlatna lopta i kapetan nikad ni sekundu ne zakasni, kako bi smjeli ostali.

Novac nije problem, no pitanje je poštovanja i kućnog reda!


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

Je li srpski izbornik Dragan Stojković genijalac ili blefer i kako je moguće da je Srbija pokazala toliko taktične nediscipline na Svjetskom prvenstvu? To je bila glavna tema današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio trener Ivica Landeka. S njim smo pričali i o Hrvatskoj, ali i utakmicama osmine finala Mundiala. Pogledajte Mundocast:

Linker
17. travanj 2024 01:58