Romelu Lukaku i Joško Gvardiol

 ALFREDO ESTRELLA Afp
JUNAK DANA by SMOKI

Već kad je zabio za Dinamo u drugom nastupu za seniore, bilo je jasno kakvog će igrača dobiti i Hrvatska!

Stožerni je dio hrvatske obrane koja je do sad primila samo jedan zgoditak, onaj protiv Kanade
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 01. prosinac 2022. 22:19

Kakva briljantna izvedba hrvatskog stopera. Ne samo u dvoboju protiv Belgije, Joško Gvardiol igra na najvišoj mogućnoj razini duž čitavog turnira. Superlativi ga krase otkako se sa 17 godina pojavio u dresu Dinama, i zabio svoj seniorski pogodak u drugom nastupu za klub.

Već je tada pokazao u kakvog će igrača izrasti, jer sada, tri godine stariji za njega je izvješena cijena od 100 milijuna eura, a kako se čini po izvedbama na Mundijalu, i to je malo! Devet puta je čistio loptu ispred svoga gola, dobio tri od četiri duela, a uz sve to igrao i prema naprijed i bio jednako tako opasan prema naprijed.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Nosio se sa Romeluom Lukakuom koji je ušao u drugom poluvremenu kao da čuva nekog prosječnog napadača, a ne nekoga tko je prije dvije sezone postao najskuplje pojačanje u povijesti Chelseaja, nakon što su ga iz Intera doveli za 113 milijuna funti.

image
MANAN VATSYAYANA Afp

Joško može igrati i lijevog beka, na toj ga je poziciji Dalić koristio na EURO-u prošle godine, ali na prvenstvu pokazuje da se najbolje snalazi na poziciji središnjeg braniča. Stožerni je dio hrvatske obrane koja je do sad primila samo jedan zgoditak, onaj protiv Kanade, a nakon ove velemajstorske izvedbe, Joško i Hrvatska mogu samo dobiti dodatan vjetar u leđa.

image
BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Bagu Blanco/pressinphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia

Linker
24. travanj 2024 00:44