KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
PUN POŠTOVANJA

Velika brazilska zvijezda izašla pred kamere: ‘Za Hrvatsku igra moj uzor, bit će teško...‘

‘Sretan sam što ću igrati protiv njega i neka bolji pobijedi‘, poručio je jedan od najopasnijih Brazilaca
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. prosinac 2022. 19:37

Mlada zvijezda Reala i brazilske reprezentacije Vinicius junior ne krije da s nestrpljenjem očekuje utakmicu protiv suigrača iz kraljevskog kluba i svoga, kako ga je nazvao, "mentora" Luke Modrića.

- Uvijek je jako teško igrati protiv igrača takve kvalitete. Od Modrića sam puno naučio, a učim svakodnevno. Doživljavam ga kao uzor, da netko s 37 godina i dalje igra na visokoj razini je zaista rijetko. Ali zbog igrača poput njega, Cristiana Ronalda, Thiaga Silva, godine koje nekoć nisu bile normalne za nogometaše postale su normalne. Sretan sam što ću igrati protiv njega i neka bolji pobijedi - veli Vinicius.

O Hrvatskoj je govorio biranim riječima, uz dosta respekta.

- Pokazalo se kako na ovom svjetskom prvenstvu nema favorita, a Hrvatska je na prošlom Mundijalu stigla do finala. Igrati protiv Hrvatske, momčadi koja u svojim redovima ima Modrića neće biti jednostavno. Ali imamo jasan cilj u Kataru, pobijediti u četvrtfinalu, doći do polufinala i ići korak po korak... Hrvatska ima bazu momčadi s prošlog Svjetskog prvenstva tako tako da se moramo pripremiti ne samo za Modrića, nego za čitavu momčad. Njihovi nogometaši igraju za velike klubove i dat će sve od sebe da nas pokušaju pobijediti - kazao je Brazilac.

image

Vinicius Junior

NELSON ALMEIDA Afp

Upitan je i kakvu Hrvatsku očekuje.

- Ne znam kako će se postaviti na terenu. Ako budu otvorenije igrali bit će puno bolje za one koji će gledati utakmicu, ali svatko ima svoju strategiju i moramo to poštovati. Svaka strategija ima svoje dobre i loše strane, a mi ćemo se morati prilagoditi i odigrati najbolje što možemo.

Bila je ovo velika godina za Viniciusa, s Realom je osvojio Ligu prvaka i La Ligu, a nada se kako će 2022. zaključiti s najcijenjenijim trofejom.

- Jako sam sretan što sam sa samo 22 godine ostvario ciljeve koje sam postavio u životu. Uz sebe imam najbolje igrače, u reprezentaciji i u Realu. Ako Bog da, do 18. prosinca osvojit ću još jedan trofej pa opet pokušati sve iznova osvojiti - kaže Vinicius.

image

Vinicius Junior

NELSON ALMEIDA Afp

Istakao je i koliko mu znači potpora Neymara.

- Rekao mi je da je Svjetsko prvenstvo drugačije od bilo kojeg drugog natjecanja. Sada to živim, znam koliko je Mundijal važan za našu zemlju, za sve... Nisam znao veličinu, ali kad je zasvirala himnu vidio sam razliku u tome što igraš na Svjetskom prvenstvu za svoju zemlju. Još više za Brazil, zemlju s najviše titula, koju svi žele osvojiti. Sretan sam što sam ovdje predstavljajući svakog Brazilca, što igram sa svojim idolom, s prijateljima koje imam ovdje, i što nas ovaj savez koji imamo može odvesti na vrlo visoko mjesto - rekao je Vinicius čije je obraćanje javnosti nakratko prekinula mačka koja je skočivši na stol ispred brazilskog nogometaša dobila svojih pet minuta slave.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Bi li se iti jedna druga zvijezda ponašala kao Cristiano Ronaldo? Kako odmoriti najzaslužnije Vatrene pred utakmicu s Brazilom? Na ta i druga pitanja u novom Mundocastu odgovara nekadašnji proslavljeni nogometaš Dario Šimić.

Linker
19. travanj 2024 15:09