KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
OKRENULI IM LEĐA

Velika izdaja Tricolora, Francuzi u totalnom šoku! Legenda ‘Les Bleusa‘ u finalu navija za Messija i Argentince

Francuska i Argentina u svojoj su povijesti dva puta osvajali naslove svjetskih prvaka
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 17. prosinac 2022. 12:45

Na Lusailu nas očekuje finale 22. izdanja Svjetskog prvenstva u Kataru u kojemu će se za svoju treću titulu svjetskog prvaka boriti Argentina i Francuska. Momčad Didiera Deschampsa bi trijumfom postala treća reprezentacija koja je uspjela obraniti naslov prvaka nakon što je to ranije pošlo za rukom Italiji (1934. i 1938.) te Brazilu (1958. i 1962.). Francuska će uživati u podršci diljem svijeta, ali leđa su im u finalu okrenule legende njihove reprezentacije koje su javno progovorile kako će u ovom srazu navijati za Lionela Messija.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

- Messi zaslužuje naslov svjetskog prvaka, a ovo mu je posljednja šansa da tako nešto ostvari. Ljudi sanjaju o tome, cijela Argentina igra za njega i odlično se slaže sa suigračima. Cijela momčad pokazuje požrtvovnu igru - kazao je David Trezeguet za francuski AFP, te dodao:

- Francuska, međutim, ima dobre šanse za obranu naslova, a Kylian Mbappe sanja da pobijedi Messija. Ovdje je razlika u godinama, Leo je na kraju karijere, Mbappe tek počinje i oborit će svakakve rekorde. - završio je misao Trezeguet koji se s Francuskom okitio naslovom prvaka 1998. godine, a odigrao je ključnu ulogu i u finalu EP-a 2000. kad je Italiji u produžecima zabio Zlatan pogodak za 2:1, rezultat vrijedan trofeja. Za Tricolore je igrao punih 10 godina, a u 71. nastupu je 34 puta zatresao mrežu. Međutim, Trezeguet, iako rođen u francuskom Rouenu, odrastao je u Argentini, Buenos Airesu odakle su mu i otac i majka.

André-Pierre Gignac igra za Tigres već sedam sezona i postao je apsolutna legenda ove meksičke momčadi, a od 2016. više nije nastupio u selektivnom dresu. On je kao i Trezeguet jasno dao do znanja da će u finalu odabrati južnoameričku reprezentaciju. - Ja sam Francuz, ali volio bih da Argentina osvoji Svjetsko prvenstvo jer je Leo Messi to zaslužio svojom karijerom. Ponaša se kao pravi lider na terenu i to je zaslužio - rekao je za Fox Sport.

Linker
23. travanj 2024 14:54