GABRIEL BOUYS Afp
REAKCIJE IZ SVLAČIONICE

Velika Modrićeva najava: ‘Tko god nam dođe, neće mu biti lako protiv nas!‘ Petković: ‘Sve ste vidjeli...‘

‘Danas smo pokazali da smo vrhunska ekipa i da možemo igrati protiv bilo koga‘.
Piše: SNObjavljeno: 01. prosinac 2022. 18:40

Luka Modrić nije nakon izborene osmine finala mogao sakriti osmijeh. Hrvatska je s 0:0 protiv Belgije izborila drugi krug Svjetskog prvenstva kao druga u skupini, a kapetan je ponosno stao ispred kamera i davao prve izjave.

"Hvala na čestitkama, presretni smo što smo u osmini finala, mislim da smo to zaslužili pogotovo po tome kakvu smo igru prikazali u zadnje dvije utakmcie. Odigrali smo jako, jako dobru utakmicu, bilo je trenutaka kad smo teško živjeli, imali su i oni nekoliko sjajnih šansi,. Ali imali smo i mi, mogli smo utakmicu prije riješiti", rekao je u jednom dahu Luka nakon zadnjeg sučevog zvižduka.

"Dobro je sada, ostavili smo sve što smo imali na terenu. Svi, i mi igrači, i dečki na klupi, i stručni stožer i sva ekipa koja je s nama u Dohi. Svi živimo za ovo i na kraju nam se vratilo. Ostvarili smo prvi cilj, prolaz skupine, i sad idemo dalje. Danas smo pokazali da smo vrhunska ekipa i da možemo igrati protiv bilo koga. Tko god nam dođe u osmini finala, neće mu biti lako protiv nas", zaključio je kapetan.

image
GABRIEL BOUYS Afp

Nakon Modrića, pred novinare je došao Bruno Petković koji je u utakmicu ušao u 64. minuti umjesto Marka Livaje.

‘‘Očekivali smo tešku utakmicu, ali naš primarni cilj je ispunjen, bitno nam je bilo proć skupinu, naravno, to smo očekivali po kvaliteti koju posjedujemo, to smo ispunili i sad se idemo odmoriti. Iza nas je energično prvo poluvrijeme, znali smo da im trebaju tri boda, ali nismo se mi povukli, tražili smo igru, tražili smo prilike jer smo znali da ako se budemo branili 90. minuta neće dobro proć. Vidjeli smo koliko je Romelu Lukaku opasan i kvalitetan igrač koji je i kod njih donio promjenu na terenu. Nakon jednog odličnog početka, malo dok smo pohvatali linije i većinu njihovih igrača uspjeli kontrolirati. Drugo poluvrijeme nije potrebno komentirati, sve ste vidjeli..."

Za kraj se osvrnuo na potencijalne protivnike u osmini finala:

"Nemam nikakvih želja, sve manje više pretpostavljam, tko god da nam dođe neće mu biti lako, zato se moramo odmorit i pripremit za nastavak."

image
MANAN VATSYAYANA Afp

Goleme zasluge u trijumfu protiv Belgije imao je Joško Gvardiol koji je odigrao fenomenalnu utakmicu od prve do posljednje minute i sa svojih 20 godina izgledao je kao da je odigrao već sto ovakvih utakmica.

"Ostvarili smo cilj, prošli dalje, bilo je dosta šansi s naše strane pa smo mogli postići i pogodak, jednako kao i oni koji nisu iskoristili svoje prilike, ako ćemo iskreno možemo biti zadovoljni sa bodom."

Nakon toga je krenuo odgovarati na pitanje kako mu je bilo čuvati robusnog napadača Lukakua koji je u igru ušao na poluvremenu: "Teže mi je bilo čuvati...", pa je malo zastao i rekao:

"Nije bilo lagano čuvati Lukakua, znamo kakve je građe, kakav je igrač, a kad smo kompaktni dobro smo kontrolirali obranu".

Nakon Gvardiola, pred kamere je stao njegov kolega iz obrane, Borna Sosa, koji je svih 90. minuta ordinirao po lijevom beku:

"Znali smo da igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu, pogotovo kad vidiš da na poluvremenu uvode igrače poput Edena Hazarda i Romelua Lukakua. Mogli su oni postići pogotke, mogli smo i mi, ali sad se koncentriramo na nastavak natjecanja. Iskreno, iznenadili su nas s braćom Hazard, očekivali smo obojicu, nije istrčao niti jedan. Mi smo svaku utakmicu odigrali gotovo s identičnom jedanaestoricom, a oni su dosta rotirali."

image
ALFREDO ESTRELLA Afp

"Kad znaš zašto trčiš u tim posljednjim minutama, a to je ono što nas krasi kao ekipu, da dajemo svoj maksimum, da pokušamo poginut na terenu i na kraju nam se taj mali segment sreće vratio u tom pogledu da smo prošli i zbog toga je čitava momčad jako zadovoljna. Nismo svi očekivali da će Maroko završit prvi u skupini, ali već u prvoj utakmici protiv nas smo vidjeli koliku podršku imaju s tribine, o kakvoj se momčadi radi. Od Belgije smo očekivali puno više, a na kraju možemo reći da su najbolju utakmicu odigrali baš protiv nas."

Za kraj je komentirao očekivanja u završnici skupine s kojom se Vatreni križaju u osmini finala:

"Pratimo skupinu E jer se ona direktno tiče nas, moje je osobno mišljenje da će Španjolska završit prva u skupini, ali nikad se ne zna. U idućoj fazi natjecanja ostaju samo najbolje ekipe i više nema laganih protivnika."

Mateo Kovačić bio je još jedan u nizu igrača koji je briljirao danas, kao i tijekom čitavog prvenstva:

"Bilo je nenormalno podcjeniti ekipu s takvim igračima, a vidjeli smo danas kako su opasni. Nažalost, nismo zabili u prvom poluvremenu, taj nam je pogodak poništen zbog zaleđa, ali nisu zabili ni oni iako smo i sami vidjeli koliko su prilika imali."

Osvrnuo se naš veznjak na očekivanja prije početka prvenstva,"Protiv koga god igraš ti je teško, htjeli smo proći kao prvi, na kraju smo prošli kao drugi. Imali smo tešku skupinu, sve reprezentacije bile su vrhunske i sad je na nama da se odmorimo i nastavimo dalje", - zaključio je Kovačić.

Josip Juranović komentirao je svoje viđenje ovog dvoboja:

"Oni su imali svoje šanse, mi svoje, šteta što nismo zabili, a nakon današnjeg slavlja, idemo se odmoriti i pripremiti se za nastavak tunira. Možda je danas bilo više sreće na našoj strani, ali mislim da smo zasluženo prošli dalje nakon borbe koje smo pružili u ovoj skupini."


MUNDOCAST S ILIJOM LONČAREVIĆEM

Prvu analizu utakmice između Hrvatske i Belgije donio je Ilija Lončarević koji je ukazao na neke velike promjene u igri Vatrenih, ali i pohvalio pojedine igrače za prikazano u ovom susretu. Pogledajte što je sve Lončarević rekao o utakmici koja je Hrvatsku odvela u osminu finala Mundiala:

Linker
28. travanj 2024 22:37