ADRIAN DENNIS Afp
PRAZNOVJERJE ILI?

Velšani su jednim potezom skrenuli pažnju na sebe: ‘Znamo da izgledamo užasno, ali nastavljamo po svom‘

Wales je nastup na Svjetskom prvenstvu otvorio remijem 1:1 s SAD-om
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. studeni 2022. 08:35

Nogometaši Walesa remijem su otvorili Svjetsko prvenstvo. U prvom poluvremenu Sjedinjene Američke Države su ih nadigrale i povele s 1:0, dok je u nastavku momčad Roberta Pagea pružila bolju igru i stigla do zasluženog boda.

Velšani u preostalim utakmicama s Engleskom i Iranom mogu izboriti prolaz u osminu finala, što je ujedno i cilj kojeg je postavio njihov savez nakon što su se u Katar probili kroz dodatne kvalifikacije, izbacivši Ukrajinu.

Velšani su na Svjetskom prvenstvu zaigrali prvi put nakon 1958. godine, a na zajedničkoj fotografiji uoči utakmice nastavili su tradiciju započetu na Europskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj.

image

Reprezentativci Walesa se ponose svojim neobičnim fotografijama

NICOLAS TUCAT Afp

Tada su stali u neobičnu ‘formaciju‘, a isto su učinili i ovaj put u Kataru. Naime, šestorica igrača su čučnula, dok su iza njih četvorica stajali.

U pozadini je lagano praznovjerje. Naime, prva je takva fotografija prije šest godina nastala slučajno. No, kad su velški reprezentativci shvatili da im takav neobičan raspored prilikom fotografiranja donosi sreću, nisu od tog običaja željeli odustati. Barem je to tako objasnio tadašnji kapetan Joe Ledley.

"Nismo dobri u fotografiranju i na početku nismo obraćali pažnju na to kako te slike izgledaju. Kasnije smo shvatili da izgledamo užasno, ali nastavit ćemo po svom", kazao je tada Ladley.

Jesu li i ovaj put imali sreće, procijenite sami. No, činjenica je da su se Velšani opet istaknuli svojom nekonvencionalnošću, i tako privukli pažnju nogometnog svijeta...

Linker
23. travanj 2024 08:29