Domagoj Vida u prvom planu

 TOM DUBRAVEC Cropix
EKSKLUZIVNI KLUB

Vida postao deseti u povijesti koji ima 100 nastupa za Hrvatsku! Znate li koja su preostala devetorica?

Od svog debija kao igrač Osijeka Domagoj Vida je u 12 godina odradio izvanrednu karijeru
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. studeni 2022. 17:40

Kako to dolikuje poštovanju velikog borca i aktera Vatrene povijesti, Zlatko Dalić je u Rijadu pružio priliku Domagoju Vidi da postane član Kluba 100.

Igrač koji je debitirao kod Slavena Bilića, 23.svibnja 2010. godine u Osijeku, protiv Walesa (2:0), ušavši u 75. minuti umjesto Darija Srne, nakon 12 i pol godina dostigao je čarobnu troznamenkastu brojku nastupa za Hrvatsku. Tko god dođe do te brojke zaslužuju ogroman respekt, jer u vrlo bogatoj povijesti Vatrenih, sa više stotina aktera, samo je 9 igrača prije Vide (Modrić, Srna, Perišić, Pletikosa, Rakitić, Šimunić, Olić, Ćorluka i D. Šimić) uspjelo preći taj prag.

Od svog debija, kao igrač Osijeka, a prije transfera u Leverkusen, Domagoj Vida je u 12 godina odradio izvanrednu karijeru.
Osvojio je kao igrač Dinama Zagreb, Dinama Kijev, Besiktasa kupno 11 trofeja, osvojivši prvenstvo i Kup u Hrvatskoj, Ukrajini i Turskoj. Vida je ovo ljeto, nakon četiri godine u Turskoj, postao član atenskog AEK-a, potpisavši ugovor na dvije godine (2024.).

Domagoj Vida ostati će u svakoj opciji jedan od velikana hrvatskog nogometa jer je bio jedan od važnih aktera osvajanja povijesnog finala SP-a u Rusiji, odnosno srebrne medalje. U fantastični doseg Hrvatske Vida je ugradio 6 utakmica od prve do posljednje minute, jedan pogodak iz igre i u raspucavanju jedanaesteraca (protiv Rusije), te asistenciju za pogodak Perišića u finalu SP-a. Uz Lovrena bio je čvrsti blok središnjice obrane i odigrao sjajan Mundijal.

Doseg 100.nastupa je zato zasluženi okvir izvanrednoj mu nogometnoj i reprezentativnoj karijeri.

Linker
25. travanj 2024 12:59