JEWEL SAMAD Afp
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: A sada - spektakl! Englezi razbili Senegal, slijedi najveća utakmica na Svjetskom prvenstvu

Engleska je s 3:0 svladala Senegal, u četvrtfinalu će igrati protiv aktualnih svjetskih prvaka
Piše: SN, Kazimir GuberinaObjavljeno: 04. prosinac 2022. 21:59

ENGLESKA - SENEGAL 3:0 (Henderson 38‘, Kane 45‘+3‘, Saka 57‘)

ENGLESKA (4-3-3): Pickford - Walker, Stones (od 77. Dier), Maguire, Shaw - Henderson⚽ (od 82. Phillips), Rice, Bellingham (od 77. Mount) - Saka⚽ (od 65. Rashford), Foden (od 65. Grealish), Kane⚽

SENEGAL (4-2-3-1): Mendy - Sabaly, Koulibaly?, Diallo, Jakobs (od 85. Ballo-Toure) - Ciss (od 46. Gueye), Mendy - Ndiaye (od 46. Dieng), Diatta (od 46. P. M. Sarr), I. Sarr - Dia (od 72. Diedhiou)

AL KHOR - stadion Al Bayt. Gledatelja: 65,985. Sudac: Iván Arcides Barton Cisneros (El Salvador).


Engleska je u osmini finala Svjetskog prvenstva svladala Senegal 3:0 i izborila četvrtfinalni sraz protiv branitelja naslova Francuske. No, krajni rezultat ipak ne ocrtava u potpunosti događanja na travnjaku s obzirom da su Senegalci ipak zaslužili puno manji poraz.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Tri lava su na odmor otišli uz dva pogotka prednosti, iako su Senegalci u prvih pola sata u potpunosti nadigrali papirnatog favorita, ali su u konačnici skupo platili vlastite promašaje. Ismaila Sarr bio je nerješiva enigma za englesku obranu, a napadač Watforda na čijoj klupi sjedi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić pokazao je još jednom da po kvaliteti koju posjeduje jednostavno mora igrati u puno većem klubu.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

No, jedan razigrani Sarr bio je ipak nedovoljan da Senegal kreira iznenenađenje. Engleska družina izgledala je do same završnice prvog poluvremena kao da ju je netko prisilio da izađe na travnjak, a Ismaila Sarr poštedio je Engleze nakon što je najbolji senegalski igrač iz blizine pucao preko gola. Potom je Sarr idealno poslužio Diu, ali se odličnom obranom istaknuo vratar Pickford. Za spomenute promašaje Senegal je kažnjen u 39. minuti. Odlični Bellingham idealno je asistirao Hendersonu, a kapetan Liverpoola je smireno naciljao lijevi donji kut.

image
JACK GUEZ Afp

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena napokon se ukazao i najbolji engleski strijelac Harry Kane. Nakon što se na prošlom Svjetskom prvenstvu okitio titulom najboljeg strijelca, Kane se do nedjelje u Kataru više bavio asistencijama, no Kane je jednostavno prevelika klasa da ne bi prije ili kasnije dočekao svoj trenutak slave.

Ponovo je sve pokrenuo Bellingham i uz pomoć Fodena asistirao Kaneu koji je smireno pogodio mrežu za veliko olakšanje engleske momčadi koja je u stilu Italije iz najboljih dana bez ikakve uvjerljive igre stigla u pobjedničku poziciju. Engleski izbornik Gareth Southgate nije mogao računati na Raheema Sterlinga koji se vratio u Englesku zbog osobnih razloga, baš kao i stoper Arsenala Ben White, no umjesto Sterlinga koji ionako nije bio u briljantnoj formi posao za Englesku obavili su Henderson i Kane.

image
PABLO PORCIUNCULA Afp

S obzirom na dva pogotka minusa Senegalci su u nastavak očekivano krenuli još ofenzivnije, dok su Englezi strpljivo čekali da suparniku zadaju završni udarac. Tri nova igrača osvježila su na startu nastavka senegalski sastav, dok je konce engleske igre i dalje držao odlični Jude Belingham koji je bez ikakve sumnje najkreativniji engleski igrač i možda najveći engleski adut u pokušaju da Englezi u četvrtfinalu pokušaju izbaciti iz natjecanja branitelja naslova Francusku. Sve dileme oko pobjednika razriješene su 57. minuti.

Foden je uposlio Saku, a jedan od engleskih tragičara s prošlog Europskog prvenstva lako je prebacio vratara Mendyja za potvrdu prolaza među osam najboljih. Nema sumnje da će ionako euforična engleska javnost nakon ove pobjede postati još više euforična, no dug je put do konačnog slavlja, a za pobjedu nad Francuskom bit će potrebna puno bolja igre nego protiv Senegala. Gareth Southgate sa svojom je momčadi stigao do još jednog odličnog rezultata na velikim natjecanjima, no ništa neće biti za Engleze dovoljno dobro osim da se "nogomet konačno vrati kući".

image
JACK GUEZ Afp


SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE! PROŠLI SU ENGLEZI U ČETVRTFINALE GDJE IH ČEKAJU FRANCUZI!

90‘+1‘ - Na ubačaj Lukea Shawa natrčao je Rashford, njegov pokušaj u padu završio je u vanjskome dijelu mreže.

90‘ - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89‘ - Dobra akcija Senegalaca, na kraju Pape Gueye gađa preko gola.

85‘ - Zadnja izmjena na susretu. Ulazi Fode Ballo-Toure umjesto Jakobsa.

84‘ - Diedhiou skače i gađa glavom, odlazi to visoko iznad gola Pickfordova gola.

image
PABLO PORCIUNCULA Afp

82‘ - Posljednja promjena kod Engleza. Izlazi strijelac Jordan Henderson, ući će Kalvin Phillips.

77‘ - Ući će Mason Mount i Eric Dier umjesto Bellinghama i Stonesa.

76‘ - Koulibaly ruši Kanea s leđa pa dobiva prvi žuti karton na susretu.

74‘ - Evo i malo uzbuđenja... Pape Matar Sarr gađao je iz slobodnjaka s oko 25 metara i pogodio - vanjski dio mreže!

image
PAUL ELLIS Afp

72‘ - Nova promjena kod Senegala - izlazi Dia, mijenja ga Famara Diedhiou.

70‘ - Pao je tempo, umrtvili su Englezi susret jer ne žele srljati nepotrebno. Senegalci djeluju poput ošamućenog boksača.

65‘ - Dvostruku zamjenu radi Gareth Southgate. Izlazi dvostruki asistent Foden i strijelac Saka, priliku dobivaju Jack Grealish i Marcus Rashford.

57‘ - GOOOL! Novo loše postavljanje Senegalaca iskoristio je Foden i sjajno asistirao Saki koji laganim dodirom prebacuje Mendyja za 3:0 Engleske! Potpuni raspad Senegala, prijeti im rezultatski debakl...

image
GIUSEPPE CACACE Afp

56‘ - Opalio je i Kane iz daljine, a Mendy uz manje poteškoće uspio svladati taj udarac.

54‘ - Saka gađa iskosa s desetak metara - samo preko gola.

50‘ - Pape Matar Sarr odmah je po ulasku isprobao svoj udarac - njegov je projektil s oko 25 metara ipak prošao daleko od Pickfordova gola.

46‘ - Vraćamo se u Al Khor. Tri je promjene napravio senegalski izbornik Aliou Cisse. U svlačionici su ostali Diatta, Ndiaye i Ciss, zamijenit će ih Pape Matar Sarr, Bamba Dieng i Pape Gueye.

image

Aliou Cisse

PABLO PORCIUNCULA Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Šteta za Senegal, bravo za Englesku! Imala je afrička momčad svoje momente kada je mogla šokirati Gordi Albion, međutim nisu Dia i Sarr iskoristili gotovo stopostotne šanse. Kaznili su to neumoljivi Englezi preko Hendersona i Kanea, ali potrebno je istaknuti ključnu ulogu Judea Bellinghama kod oba pogotka. Vidjet ćemo hoće li Senegalci naći snage uzvratiti u nastavku...

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

45‘+3‘ - GOOOL! Munjevita kontra Engleske - opet je Bellingham u fokusu, iznio je loptu sa svoje polovice i osvojio velik dio terena, zatim uposlio Fodena, a ovaj dao idealno za Harryja Kanea koji iz voleja pogađa za 2:0 u posljednjim sekundama prvoga dijela!

45‘ - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43‘ - Koulibaly teško griješi i gubi loptu, ali nije to uspio iskoristiti Shaw, izborio je samo novi korner.

41‘ - Nova prigoda Engleske! Saka je probio desni bok i poslao povratnu do Kanea koji s desetak metara prebacuje čitav gol! Razigrali su se sada Englezi...

38‘ - GOOOL! Prva prava šansa Engleza i odmah gol! Bellingham je napravio višak po lijevoj strani nakon kombinatorike Fodena i Shawa, izvrsno je veznjak Borussije D. poslao povratnu na deset metara odakle se Henderson ubacuje iz drugog plana i pogađa za 1:0!

image
FRANCOIS-XAVIER MARIT Afp

36‘ - Sarr se driblingom rješava Walkera, prijetio je povući kontru pa ga engleski branič ruši s leđa! Skočili su svi Senegalci i tražili žuti karton, a salvadorski je sudac samo usmeno opomenuo braniča Kylea Walkera.

32‘ - Nova velika šansa Senegala! Dia je opet izbio sam pred Pickforda i silovito šutirao iskosa, Stones je ispao, a engleski vratar čudesnom intervencijom spašava Gordi Albion!

image
JEWEL SAMAD Afp

22‘ - Prijete Senegalci! Pogriješio je Maguire, što su zamalo iskoristili Diatta i Dia, a onda je Sarr ispred Pickforda promašio čitav gol! Prethodno je Stones igrao rukom, trajala je kratkotrajna VAR provjera, ali lopta je prvo udarila u tijelo pa tek onda u ruku Cityjeva braniča...

21‘ - Šansa Engleske! Foden je izveo korner, a nečuvani Stones imao je priliku glavom ugroziti Senegalce, no - umjesto udarca - lopta ga je pogodila u rame...

image
ADRIAN DENNIS Afp

16‘ - Mnogo je trke s obje strane, igra se dinamično i s brojnim sitnim prekršajima. Zvučna podrška dolazi s tribina, afrički su se navijači oboružali raznovrsnim instrumentima te je atmosfera zaista fantastična.

13‘ - Nova opasnost pred vratima Senegala. Kane je oštro ubacio u peterac, gdje je ipak zakasnio Saka...

image
JEWEL SAMAD Afp

8‘ - Uzvraćaju Englezi. Nakon uigrane akcije iz slobodnjaka Rice centrira u peterac gdje skače Maguire, međutim ne dolazi do lopte - odbijaju Senegalci do Kanea koji radi prekršaj u napadu.

image
PABLO PORCIUNCULA Afp

4‘ - Prvo veće uzbuđenje na utakmici - Dia se sjurio prema golu Engleza, ali uspjeli su ga zajedničkim snagama zaustaviti Maguire i Stones.

20.00: Počeo je susret na Al Bayt stadionu u Al Khoru. Glavni je sudac 31-godišnji Iván Arcides Barton Cisneros iz El Salvadora.


>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj! Uoči utakmice Engleski nogometni savez javio je da će Raheem Sterling zbog osobnih razloga morati propustiti utakmicu te da ga neće biti ni na klupi. Engleski mediji javljaju da je vrlo vjerojatno kako će se napadač Chelseaja odmah zaputiti prema domovini.



Linker
14. travanj 2024 20:27