MANAN VATSYAYANA Afp
DEMONSTRACIJA MOĆI

VIDEO: Brazil za pola sata razbio Koreju i poslao zvučno upozorenje Hrvatskoj uoči velikog okršaja!

Vratio se Neymar, prvi favorit Svjetskog prvenstva odigrao svoju dosad najbolju utakmicu na SP-u
Piše: SN/Gradimir DjukaricObjavljeno: 05. prosinac 2022. 21:55

BRAZIL - JUŽNA KOREJA 4:1 (Vinicius 7‘, Neymar 12‘ (11m), Richarlison 29‘, Paqueta 36‘/ Paik 76‘)

Stadion 974, Gledatelja: 43.847, Sudac: Clément Turpin (Francuska), Pomoćnici: Danos i Gringore, 4. sudac; Vinčić

BRAZIL: Alisson 7 (od 80. Weverton -) - Militao 6 (od 63. Alves 6), Marquinhos 6, Thiago Silva 6,5, Danilo 6,5 (od 72. Bremer -) - Casemiro 7, Paqueta 7,5 - Raphinha 7, Neymar 7 (od 81. Rodrygo -), Vinicius Jr. 7 (od 72. Martinelli -) 7,5 - Richarlison Izbornik: Tite

JUŽNA KOREJA: Kim Seung-gyu 6,5 - Kim Moon-hwan 6,5, Kim Min-jae 6, Kim Young-gwon 6, Kim Jin-su 5 (od 46. Hong Chul 5,5) - Hwang In-Beom 6 (od 65. Paik Seung-ho 6,5), Jung 5,5 (od 46. Son Jun-ho 6,5), Hwang Hee-Chan 6, Lee Jae-Sung 6 (od 74. Lee Kang-in -), Son 6 - Cho 5,5 (od 80. Hwang Ui-jo -)

Izbornik: Paulo Bento 6

Žuti kartoni: Jung (44., prekršaj)


Izvještaj piše: Gradimir Đukarić

Vjerojatno se i Peleu razvukao osmijeh na lice. Poručio kako će iz bolničke postelje gledati utakmicu Brazila. A imao je što i za vidjeti. Plesali su njegovi nogometni nasljednici sambu i već do poluvremena do vrha napunili mrežu Južne Koreje. Prošlo je tek nešto više od pola sata, a već su bili potvrdili pobjedu i zakazali utakmicu s Hrvatskom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

U posljednjoj utakmici Mundijala koja je igrana na 974 stadionu završilo je 4:0 iako je "petarda" mogla puknuti već u prvom dijelu. Pokušali su Korejci igrati, visokim presingom uhvatiti protivnika na krivoj nozi, ali Brazilci su im brzo "ubili" svaku nadu u senzaciju. Već u sedmoj minuti s nekoliko dodavanja navukli su obranu Koreje i ostavili Viniciusa samog na desnoj strani kaznenog prostora. Krilni napadač Reala imao je svo vrijeme svijeta i odmjerenim je udarcem gađao i pogodio nebranjeni dio mreže. Već pet minuta kasnije bilo je 2:0, Richarlison je izborio kazneni udarac kojeg je sigurno realizirao Neymar. Danima su Brazilci bili na iglama zbog ozljede svoje zvijezde, a on se vratio na najbolji način - golom. Neymaru je to bio 76. pogodak u dresu reprezentacije, samo jedan više zabio je Pele.

image
PABLO PORCIUNCULA Afp

Alisson je, pak, imao više posla nego što je ukupno imao u dosadašnjem dijelu prvenstva. Hwang je u 17. natjerao na prvu intervenciju na čitavom prvenstvu, no vratar Liverpoola je bio spreman na njegovu bombu s dvadesetak metara. Korejcima se ne može osporiti hrabrost ni volja, nisu odustali, pokušavali su nešto napraviti i nakon što su brzo došli u rezultatski minus. Zapravo ništa drugo im nije ni preostalo. A onda su dobili još jedan gol. Bila je to "Joga Bonito" u punom sjaju. Treći gol Brazila pao je nakon akcije Richarlisona, Marqinosa i Casemira, a zabio je igrač koji je sve i započeo. Richarlisonu je to bio treći pogodak na turniru. Čak je i izbornik Tite dozvolio sebi malo oduška nakon sjajnog gola. Priključio se i on sambi igrača u proslavi pogotka. Nastavili su brazilci puniti mrežu Koreje i bili pritom klinički precizni. Od četiri udarca u okvir gola baš svaki je završio u mreži, a kod niti jednog gola vratar Koreje nije imao nikakvu šansu obraniti. Četiri gola zabila su četiri različita strijelca, bio je to pucački trening, a nogometaši Koreje nisu znali koga hvatati. Da se Brazilci nisu u par navrata malo zaigrali u završnici akcija, da nije bilo sebičnosti Neymara i Richarlison, mogli su do poluvremena doživjeti katastrofu. Tek u završnici prvoga dijela korejski vratar Seung-gyu uspio je napokon nešto i obraniti.

image
PABLO PORCIUNCULA Afp

U nastavku je Koreja pokušala popraviti dojam, nisu željeli pasti bez ispaljenog metka. Otvorili drugi dio velikom šansom Sona. Iako su Brazilci smanjili brzinu opet je Seung-gyu s nekoliko velikih obrana morao spašavati svoju reprezentaciju debakla. U usporedbi sa spektakularnim prvim poluvremenom nastavak je bio prilično dosadan do sjajnog pogotka Paik Seung-hoa u 76. minuti. Prekasno da bi išta promijenili, ali opet dovoljno da poprave dojam. Na koncu prošli su rezultatski i bolje nego u posljednjem međusobnom ogledu s Brazilcima igranom prije samo šest mjeseci u Seulu. Tada je završilo 5:1 za Brazil.

image
PABLO PORCIUNCULA Afp

Visoka prednost dala je priličan komfor Titeu pa je pred kraj utakmice brazilski izbornik dao priliku i trećem vrataru u hijerarhiji Wevertonu za prve minute na svjetskom prvenstvu. U momčadi Brazila tako više nema igrača koji barem nakratko nije osjetio igru u Kataru, Weverton je ostao posljednji koji je čekao na priliku. Naravno, utakmicu je prije kraja završio i Neymar. Nije bilo potrebe riskirati s njegovim tek oporavljenim gležnjem.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

image

Kostur SP-a

SOFASCORE


PRIJENOS UŽIVO:

90+4 - KRAJ! Brazil je u četvrtfinalu gdje ga čeka Hrvatska!

89 - Ubacio je Martinelli, a Dani Alves opalio iz svojevrsnog voleja, ali pogađa samo blok.

80 - Izašli su Alisson i Neymar, u igri su Weverton i Rodrygo.

80 - Izašao je Cho, u igri je Ui-Jo Hwang.

76 - GOOOL! Paik je sada zabio golčinu za pamćenje. Nakon jednog ubačaja, lopta mu se odbila na 20 metara, a on je opalio, lopta se odbila od jednog igrača i otišla u mrežu neobranjivo za Alissona.

74 - Izmjena kod Koreje. Izašao je Jae-Sung Lee, u igri je Kang-in Lee.

72 - Dvostruka promjena kod Brazila. Izašli su Vinicius i Danilo, u igri su Martinelli i Bremer.

68 - Što je sada promašila Koreja! Son je sada opalio nakon pogreške obrane Brazila, ali pogodio je tek svojeg suigrača koji je ostao ležati u prethodnom pokušaju. Zanimljivo, kako ga je pogodio, tako je svirano i zaleđe.

65 - Izlazi Hwang In-Beom, ušao je Paik.

63 - Izlazi Militao, ulazi Dani Alves.

62 - Nova prekrasna akcija Brazula. Vinicius je povukao i upslio Neymara koji loptu šalje do Raphinhe koji puca u golmana.

54 - Raphinha je sada razbacao obranu i pucao između dvojice stopera, ali brani Kim.

47 - Son je sada sjajno pucao, ali njegov pokušaj brani Alisson.

image
GLYN KIRK Afp

46 - Raphinha je probao odmah na početku drugog dijela, ali ravno u ruke golmana.

46 - Dvostruka promjena kod Koreje. Izšli su Kim Jin-su i Jung, ušli Hong i Jun-ho Son.

46 - Počeo je drugi dio!

45+5 - Kraj prvog poluvremena! Brazil vodi 4:0 i već je u četvrtfinalu!

45+3 - Richarlison sada gađa suprotni kut, ali brani Kim.

45+1 - Paqueta je sada opet pucao iz blizine, ali puca ravno u golmana.

44 - Jung je dobio žuti karton.

36 - GOOOL! Opet Brazil. Nakon nove krasne akcije zabija Paqueta. Brazilci više plešu nego što Koreanci igraju.

image
PABLO PORCIUNCULA Afp

34 - Casemiro puca pokraj gola.

29 - GOOOL! Brazil vodi 3:0. Sjajnu malonogometnu akciju Brazila je još ljepše završio Richarlison... Brazil je već u četvrtfinalu.

25 - Brazil je jednom nogom u četvrtfinalu. Teško je vjerovati da će Koreja značajnije nešto promijeniti. Pitanje je samo s koliko će žuti slaviti.

17 - Hee-Chan Hwang je sada opalio po golu iz daljine, ali Alisson sjajno brani.

13 - GOOOL! Neymar zabija iz penala za 2:0! I to kako... Njegov gol morate vidjeti.

image
PABLO PORCIUNCULA Afp

11 - PENAL ZA BRAZIL! Richarlisona je slučajno udario Jung, a sudac pokazao na bijelu točku.

7 - GOOOL! Vinicius zabija za 1:0. Raphinha je ubacio, Neymar promašio loptu koja je došla do Viniciusa koji je precizan za 1:0.

image
KIRILL KUDRYAVTSEV Afp

5 - U uvodnim minutama Koreanci djeluju jako borbeno. Brazil ne uspijeva doći u ozbiljniju šansu.

1 - Počeo je susret Brazila i Južne Koreje koji će dati protivnika Hrvatske u četvrtfinalu.

Linker
15. travanj 2024 01:10