ANTONIN THUILLIER Afp
GOLOVI U 98. I 101.

VIDEO: Drama na kraju velike borbe! Iranci slave duboko u nadoknadi, vratar Walesa napravio divljački potez

Iran je u ludoj utakmici s 2:0 pobijedio Wales u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru
Piše: Sportske novosti/G. Čičin-MašanskerObjavljeno: 25. studeni 2022. 13:07

WALES - IRAN 0:2 (Cheshmi 90‘8, Razaeian 90+11‘)

AR-RAYYAN – STADION AHMAD BIN ALI. Gledatelja: 40.875. Sudac: Mario Alberto Escobar Toca (Gvatemala). Pomoćnici: Caleb Wales i Juan Carlos Mora. Četvrti: Maguette Ndiaye.

WALES: Hennessey ? – Mepham, Rodon ?, Davies – Roberts (od 58. Johnson), Ramsey (od 87. Ward), Ampadu (od 77. Allen), Wilson (od 58. James), N. Williams – Bale, Moore. Izbornik: Robert Page.

IRAN: S. Hosseini – Rezaeian ?, Pouraliganji, M. Hosseini, Mohammadi – Ezatolahi (od 83. Karimi) - Gholizadeh (od 77. Jahanbakhsh ?), Nourollahi (od 78. Cheshmi), Hajisafi (od 77. Torabi), Taremi – Azmoun (od 68. Ansarifard). Izbornik: Carlos Queiroz.


Izvještaj piše: G. Čičin-Mašansker

Iran je u posljednjim trenucima dugačke sudačke nadoknade stigao do pobjedničkog pogotka protiv neuvjerljivog Walesa. Junak velike pobjede bio je Roozbeh Cheshmi koji je zabio u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Iranski izbornik Queiroz promijenio je nekoliko igrača u odnosu na prvi ogled s Engleskom, a odlučio se i za drugačiji sustav, postavio je momčad u 4-1-4-1 s oporavljenim Azmounom u špici. Robert Page promijenio je tek jednu figuru u svojih 3-5-2, umjesto Jamesa u napadu je uz Balea krenuo stasiti Moore koji je startnu poziciju zaradio u drugom poluvremenu utakmice s SAD-om.

Prvo poluvrijeme ponudilo je veliku borbenost s obje strane, ali malo dobrog nogometa, malo prilika i popriličan broj pogrešaka. Igralo se čvrsto i tvrdo, Velšani su preuzeli više inicijative, dok su se Iranci orijentirali na obranu i tranziciju te pokušaje iz prekida.

image
NICOLAS TUCAT Afp

Prvi je zaprijetio Wales, u 2. minuti Williams je tukao s ruba kaznenog prostora, ali je poslao loptu pokraj gola. Najbolju priliku u prvom dijelu Velšani su stvorili u 12. minuti, nakon ubačaja Robertsa Moore je tukao iz blizine, no bila je to dosta zahtjevna situacija i nije najbolje zahvatio loptu, pa je vratar Hosseini obranio.

Iran je zatresao mrežu u 15. minuti, Azmoun je pogodio, no njegovo je slavlje kratko trajalo, već ‘na prvu‘ se vidjelo da se nalazio u zaleđu. Sve to zakuhao je Roberts jednom ‘zabranjenom‘ paralelnom loptom.

Azmoun je u 23. minuti glavom tukao pokraj gola.

Gledali smo potom bitku na sredini terena, a za nova uzbuđenja trebalo je pričekati sudačku nadoknadu prvog poluvremena. Dvije poluprilike imao je Iran u tim minutama, no prvo je Azmoun zakasnio na ubačaj s desne strane, potom nakon prekida i gužve Taremi nije uspio uputiti kvalitetan udarac.

Iranci su zaigrali bolje u nastavku, krenuli su po pogodak s obzirom na to da bi im bod malo značio. U 51. minuti imali su tri velike prilike u istom napadu; prvo je lijevu vratnicu pogodio Azmoun, potom je desnu zatresao Gholizadeh, da bi Hennessey obranio odbijanac kojeg je uputio Azmoun.

Wales je patio, Iranci su bili bolji. Blokirani su udarci Haji Safija i Taremija, potom je Hennessey odlično obranio udarac Ezatolahija.

image
ANTONIN THUILLIER Afp

Velški vratar u 84. minuti je napustio svoj kazneni prostor i grubo startao na Taremija koji je bio u opasnom prodoru. Sudac iz Gvatemale prvo je Hennesseyju pokazao samo žuti karton, no nakon pregleda snimke na VAR-u ipak je izvadio crveni.

Irancima je ostalo više od 10 minuta s igračem više, te su u posljednjim minutama sudačke nadoknade stigli do pobjede. Allen je u 8. minuti nadoknade loše izbacio jednu loptu iz kaznenog prostora, a ona je došla do Cheshmija koji je s 20 metara lijepo pogodio donji lijevi kut.

Wales se otvorio u potrazi za izjednačenjem, ali je u 11. minuti dodanog vremena Taremi povukao kontru i poslužio Rezaeiana koji je prebacio Warda za konačnih 2:0.


PRIJENOS UŽIVO:

GOLOVE I SVE NAJZANIMLJIVIJE TRENUTKE POGLEDAJTE OVDJE.

90+11 - GOOOOL! Iran zabija i drugi gol! Potpuni potop Walesa u zadnjim sekundama. Strijelac je bio Razaeian.

image
ANTONIN THUILLIER Afp

90+8 - GOOOOL! Iran zabija u zadnjim sekundama utakmica. Cheshmi je opalio iz daljine i pogodio u sami kut za veliko slavlje Irana.

90+5 - Požutili su Jahanbakhsh i Rezaeian (Iran).

90 - Igrat će se još devet minuta sučeve nadoknade vremena.

89 - Torabi je pucao preko gola.

88 - Izašao je Ramsey, ušao Ward koji ide na vrata.

86 - CRVENI KARTON! Nakon VAR provjere sudac je odlučio promijeniti svoju odluku. Hennesseyju je poništio žuti i pokazao izravni crveni karton.

84 - Krenuo je Taremi u kontru, a Hennessey istrčao daleko od svojeg gola i pokosio ga. Za to je dobio žuti karton. Uključio se i VAR i provjerava se je li karton trebao biti crvene boje.

84 - Pokušao je sada Davies, ali njegov udarac nije bio precizan.

83 - Izašao je Ezatolahi, ušao Karimi (Iran).

78 - Još jedna promjena kod Irana. Izašao je Nourollahi, ušao Cheshmi.

78 - Mijenja Wales. Izašao je Ampadu, ušao Allen.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

77 - Izlaze Hajsafi i Gholizadeh, a ulaze Torabi i Jahanbakhsh.

73 - Taremi je sjajno pucao, ali brani Hennessey.

68 - Mijenja Iran. Izlezi Azmoun, a ulazi Ansarifard.

64 - Taremi je probao pucati, ali samo u blok.

57 - Dvostruka izmjena kod Walesa. Izlaze Roberts i Wilson, ulaze Johnson i James.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

52 - Što je sada promašio Iran! Najprije je Azmoun povukao kontru i pobjegao obrani Walesa, no kada je stigao sam pred golmana pogađa vratnicu. U nastavku akcije Iran je još jednom pogodio stativu kada je gađao Gholizadeh, a onda i čistu šansu Azmouna brani Hennessey. TU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+4 - Kraj prvog dijela. Iran je zabio, no gol im je poništio VAR.

45+4 -Azmoun je sada spustio za Taremija koji puca u blok.

45+3 - Rodon (Wales) je dobio žuti karton.

image
ANTONIN THUILLIER Afp

45+2 - Azmoun se sada uspio ubaciti ispred braniča, ali nije uspio zahvatiti loptu i poslati je u mrežu.

45 - Igrat će se još četiri minute sučeve nadoknade vremena.

41 - Moore je sada pucao prema golu, ali od bloka se odbilo u korner koji nije urodio plodom.

40 - Posljednjih skoro 20 minuta nismo vidjeli baš ništa. Igra se uglavnom na sredini s jako puno grešaka s obje strane.

33 - Primirila se utakmica i nema baš nikakvih šansi ni sa jedne strane.

23 - Azmoun glavom puca pokraj gola.

20 - Azmoun je sada pao u šesnaestercu Walesa, ali sudac je samo odmahnuo rukom. Vidjelo se da je igrač Irana jedva čekao pasti.

15 - Gholizadeh je nakon dobre akcije koju je odigrao s Azmounom pospremio loptu u mrežu Walesa, no gol mu je poništio VAR zbog zaleđa. TU SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE.

12 - Roberts je sada sjajno ubacio i pronašao Moorea koji se ispružio i poslao loptu prema golu, ali Hosseini brani. Najbolja prilika na utakmici.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

7 - Azmoun puca, ali brani Hennessey.

6 - Pokušava sada Iran, ali njihove ubačaje čisti velška obrana.

2 - Williams je pokušao iz daljine pogoditi suprotni kut, ali njegova lopta odlazi preko gola.

1 - Počeo je susret Walesa i Irana

Linker
26. travanj 2024 01:46