Edin Džeko

 SCREENSHOT: YOUTUBE
KAPETAN O MUNDIJALU

VIDEO: Edin Džeko najavio prvenstvo u Katru - ‘Zbog nogometa su se zaustavljali svjetski ratovi‘

Samo je jednom nastupao na svjetskom prvenstvu, ali smatra da navijači zaslužuju više
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 14. studeni 2022. 19:19

Kapetan Bosne i Hercegovine i napadač Intera Edin Džeko (36) neće sa svojom reprezentacijom biti na Svjetskom prvenstvu u Katru, ali je zato sudjelovao u promotivnom videu kojega je na svom YouTube kanalu objavila Ambasada Katra u Bosni i Hercegovini.

"Zbog nogometa su se zaustavljali svjetski ratovi, jer je on uvijek nosio jednu poruku mira. Cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje da lopta krene s centra, na prvom prvenstvu koje se igra u ovom terminu, tako da vjerujem da će sve reprezentacije, organizatori, ali i svi mi iz nogometnog svijeta, još jednom poslati poruku mira za sve", bile su samo neke od Džekinih riječi koje je rekao u videu koji traje nešto manje od tri minute, a za opširnije pogledajte OVDJE.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine samo je jednom nastupila na ovom velikom natjecanju, a bilo je to na SP-u u Brazilu 2014. Zlatni ljiljani bili su smješteni u skupinu F u kojoj su završili kao trećeplasirana momčad, nakon što su pretrpjeli poraze od Argentine (2:1) i Nigerije (1:0), ali su zabilježili trijumf protiv Irana (3:1), a upravo je u toj utakmici Edin Džeko bio jedan od trojice strijelaca.

Linker
24. travanj 2024 11:04