ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
EKVADORU PONIŠTEN I GOL

VIDEO: Ekvador i Nizozemska bez pobjednika! Pogledajte golčinu Gakpa i odgovor Valencije

Ekvador i Nizozemska su podijelili bodove u derbiju drugog kola u skupini A
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2022. 19:05

NIZOZEMSKA - EKVADOR 1:1 (Gakpo 6‘ /Valencia 49‘)

NIZOZEMSKA (3-4-1-2): Noppert - Timber, Van Dijk, Ake - Dumfries, Koopmeiners (Od 79. De Roon), De Jong, Blind - Klaassen (Od 69. Berghuis) - Gakpo ⚽, Bergwijn (Od 46. Depay), Gakpo (Od 79. Weghorst)

EKVADOR (5-4-1): Galindez - Preciado, Porozo, Torres, Hincapie, Estupinan - Plata, Mendez ?, Caicedo, E. Valencia ⚽- Estrada (Od 74. Sarmiento).


Izvještaj piše: Ivan Alaupović

Ekvador je remijem protiv Nizozemske (1:1) dokazao da utakmica protiv Katara nije bila dominantna samo zato što je domaćin bio pod dojmom. Upravo suprotno, bili su bolji i protiv Nizozemske u utakmici koja se većinom igrala na njihovoj polovici. Nakon svega prikazanog momčad Louisa van Gaala može biti itekako zadovoljna bodom, a nakon što su protiv Senegala samo tri puta pucali u okvir i zabili dva gola, ovdje je jedan udarac bio dovoljan za jedan pogodak. A nakon što je Enner Valencia u prvoj utakmici igru napustio šepajući, ovoga su ga puta iznijeli na nosilima. Hoće li riskirati za utakmicu protiv Senegala koja bi mogla odlučiti pitanje putnika u osminu finala ili će Ekvador morati napasti bez svojeg jedinog strijelca na ovom turniru, uskoro ćemo saznati...

Jako brzo, štoviše najbržim pogotkom do sada na prvenstvu došli su Nizozemci u vodstvo. Ideja Caiceda koji je nakon odbijanca planirao očisti opasnost ispred svojeg šesnaesterca, na kraju je loše prošla. Pogreška je rezultirala tako da je došla do Klaassena koji je ostavio za Gakpa, a napadač Oranja zabio je u drugoj utakmici za redom. Protiv Senegala je čekao do 84. minute, a sada, samo šest. Međutim, nastavak prvog poluvremena u potpunosti je pripao momčadi koja je u ovoj utakmici svoje žute dresove zbog prevelike sličnosti s Nizozemskim narančastima zamijenila svojim rezervnim tamnoplavim. Pravu snagu njihova kontra napada vidjeli smo kad je Noppert imao prvu veliku intervenciju u 33. minuti susreta. Dvostruki strijelac iz prvog kola Valencia naciljao je nizozemska vrata, ali spreman je bio njihov vratar.

U dva su navrata tražili igrači Gustava Alfare kazneni udarac, ali najprije se u 24. minuti VAR soba nije oglašavala nakon jednog pada u šesnaestercu, a zatim su u četiri minute kasnije tražili igranje rukom, a sudac je pokazao na korner. Svoju dominaciju okrunili su pogotkom na samom isteku sudačke nadoknade prvog poluvremena kad je njihov desni branič Estupinan stigao na jednu ničiju loptu, zakucao neobranjivo u donji desni kut, ali brzo je sudac Ghorbal prekinuo njihovo slavlje. Branič Ekvadora Porozo bio je u zaleđu i stajao ispred vratara te mu zaklonio pogled pa je zbog toga potpuno zasluženi pogodak izjednačenja bio poništen.

Razljutilo je to reprezentaciju poznatu pod nadimkom ‘‘El Tri‘‘ jer su četiri minute nakon povratka iz svlačionice došli do izjednačenja. Noppert je pod pritiskom ispucao loptu koja je na kraju došla do Estupinana. Pucao je ravno u golmana, ali na odbijenoj je lopti čekao Enner Valencia koji je ponovno ‘‘obukao plašt‘‘ i postao superheroj svoje momčadi. Iako su Nizozemci dizali ruke, ponovljena snimka pokazala je kako je Ake bio bliže svojim vratima, tako da je ovoga puta sve bilo regularno. Samo je sreća spasila Oranje u 59. minuti kad je udarac Gonzala Plate odsjeo na gredi. Bio je to uraganski period utakmice u kojemu je potpuno dominirao Ekvador. Van Dijk i Ake pogledavali su svoje suigrače i kao da su im govorili – Hoćemo li početi igrati ili ćemo biti na streljani do kraja meča? Stali su nakon toga na loptu, a Ekvadorci kao da su se ispuhali, pa je na kraju ishod bio remi.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Standings provided by Sofascore


PRIJENOS UŽIVO:

90+6 - KRAJ! Gotova je utakmica Nizozemske i Ekvadora.

90 - Igrat će se još šest minuta sučeve nadoknade vremena.

90 - Izašao je ozlijeđeni Valencia, a umjesto njega u igri je Ibrarra. Osim njega, kod Ekvadora je izašao i Plata, a ušao je Rodriguez.

85 - Nitko ne uspijeva zabiti i donijeti prevagu svojoj ekipi. Ovaj rezultat ipak više paše Nizozemskoj koja u zadnjem kolu ide na Katar.

79 - Dvostruka izmjena kod Nizozemske. Izlaze Gapko i Koopmeiners, a u igri su Weghorst i De Roon.

74 - Izmjena kod Ekvadora. Izlazi Estrada, ulazi Sarmiento.

73 - Gakpo je sada pucao prema golu, pokušao lobati golmana, ali lopta odlazi pored gola. Da je i završila u mreži, ne bi vrijedilo jer je Nizozemac bio u zaleđu.

image
JEWEL SAMAD Afp

69 - Izlazi Klaassen, ulazi Berghuis (Nizozemska).

66 - Lijepo su sada kombinirali Nizozemci, Gapko je na kraju ostavio za Koopmeinersa koji ipak puca preko gola.

64 - Valencia je uposlio Estradu, ali ovaj nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

59 - Novi sjajan pokušaj Ekvadora. Preciado je pomiješao obranu Nizozemske i pronašao Valenciju koji je snažno opalio po golu. Njegov udarac je završio u bloku, ali lopta se odbila do Plate koji gađa gredu.

57 - Mendez (Ekvador) je dobio žuti karton.

49 - GOOOL! Valencia zabija za izjednačenje.

image
ADRIAN DENNIS Afp

46 - U svlačionici je ostao Bergwijn, a u igri je Depay.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+3 - Estupian zabija za izjednačenje, ali gol mu je poništen zbog zaleđa.

45+2 - Valencia je pucao glavom, ali samo u korner.

45 - Igrat će se još tri minute sučeve nadoknade.

40 - Nema previše uzbuđenja na ovom susretu. Iako je krenulo obećavajuće, nismo vidjeli previše toga atraktivnog.

32 - Valencia je sada tukao nisko u kut, ali brani Noppert.

image
ADRIAN DENNIS Afp

28 - Opet je Ekvador u šesnaestercu Nizozemske i opet se traži penal zbog igranja rukom. Ipak, dobili su samo korner.

24 - Prijeti sada Ekvador, ček su i tražili penal, ali VAR provjera je pokazala da nije bilo ništa sporno. Ekvador nastavlja s pritiskom.

15 - Osim golčine Gakpa, nije se dogodilo baš previše na ovoj utakmici.

6 - GOOOL! Nije ni krenulo, a Nizozemska već vodi. Gakpo zabija golčinu već na samom startu utakmice.

GOL ZA VODSTVO NIZOZEMSKE POGLEDAJTE OVDJE.

image
RAUL ARBOLEDA Afp

1- Počeo je susret Nizozemske i Ekvadora!

Linker
23. travanj 2024 15:12