Bora Milutinović

 TOM DUBRAVEC Cropix
ČUVENI SRPSKI TRENER

VIDEO ‘Hrvati, budite presretni što imate Modrića. Argentinci, nemojte opterećivati Messija...‘

‘Nisam iznenađen što je Hrvatska svladala Brazil jer kad imate takve igrače to nije čudno‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. prosinac 2022. 18:06

Na treningu Vatrenih pojavio se Bora Milutinović, srpski stručnjak koji je vodio čak pet reprezentacija na svjetskim prvenstvima – Meksiko, SAD, Kostariku, Nigeriju i Kinu. Valjda nije bilo novinara koji nije tražio intervju s njim, od argentinskih do kineskih. Mnoge je zanimalo da usporedi Modrića i Messija.

- Hrvati moraju biti presretni što imaju igrača kao što je Modrić. Odigrao je izvanrednu utakmicu s Brazilom. Šteta što nema više takvih igrača. Nisam iznenađen što je Hrvatska svladala Brazil jer kad imate igrače kao što ih vi imate, to nije čudno. Čak ste gubili, ali uspjeli ste riješiti sve što je trebalo. Jedan od najvećih kvaliteta ekipe je ambijent, vidi se na treningu, vidi se drugarstvo, momčadski duh. Skoro svi igraju u inozemstvu, ali što je značajno, jedan od najvažnijih protagonista, golman Livaković, igra u zagrebačkom Dinamu.

Kako vidite Dominika Livakovića?

- Sjećate li se Škorića? Tako brani i Livaković. Jednostavno imate takve izvanredne vratare. To je važno. Imate talentirane igrače.

Što očekuje od utakmice Argentina – Hrvatska, tko će pobijediti, tko će osvojiti SP?

- Onaj tko postigne više golova. U nogometu ima puno stvari koje mogu utjecati. Vidjeli ste utakmicu Francuska – Engleska. Nije pobijedio onaj koji je trebao.

Hrvatskoj dajete šanse?

- Normalno. Kad imaš takve igrače ne govori se o tome imaš li šanse nego hoćeš li ih realizirati. Već su napravili izvanredan rezultat.

Nije vas iznenadilo što je Hrvatska u polufinalu?

- To nije iznenađenje zbog vrijednosti ekipe i odnosa prema igri koji je najbolji.

Argentinski novinari pitali su ga je li ovo prvenstvo Messija.

- Ne bi ga trebali opterećivati s time hoće li osvojiti Svjetskog prvenstvo jer toliko je toga dao nogometu – zaključio je Milutinović, koji nam je pokazao video kako je prije 17 godina tehnicirao s Diegom Maradonom.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"To što su napravili Argentinci je ružno i divlje! Nisam to doživio u karijeri". Tim je riječima nekadašnji reprezentativac Josip Šimunić komentirao ponašanje Argentinaca nakon pobjede nad Nizozemskom. Što je vidio na utakmici Hrvatske protiv Brazila, zašto će Vatreni slaviti protiv Argentine i mnoge druge stvari otkrijte u našem Mundocastu:

Linker
19. svibanj 2024 19:52