Katarci kamera

 TWITTER
NEUGODNA SITUACIJA

Video: Incident uoči SP-a, Danci u šoku! Katarci im željeli porazbijati kamere: ‘Pa pozvali ste cijeli svijet‘

Organizatori tvrde da je novinarska ekipa TV2 „pogreškom prekinuta u obavljanju posla“
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. studeni 2022. 11:38

Izgleda da se u Kataru nisu još svi pomirili s činjenicom da će oči svijeta idućih mjesec dana biti uperene u tu državu. Prvu veliku neugodnost doživjeli su reporteri danske televizije TV2, kojoj su dužnosnici na ulici prijetili da će im razbiti kameru.

U trenutku dok je novinar Rasmus Tantholdt imao javljanje uživo, iza njega su se u električnom vozilu dovezla tri muškarca. Jedan od njih odmah je pokrio objektiv kamere i rekao mu da ne smije snimati.

- Pozvali ste cijeli svijet ovamo, zašto ne smijemo snimati? Ovo je javno mjesto, ne treba nam dozvola - rekao mu je Tantholdt i pokazao svoju akreditaciju.

Nakon toga je očito uslijedila prijetnja, na koju je Tantholdt uzvratio:

- Želite razbiti kameru? Možete je razbiti. Prijetite nam da ćete nam razbiti opremu?

Organizatori su brzo reagirali priopćenjem u kojem poručuju da je novinarska ekipa TV2 „pogreškom prekinuta u obavljanju posla“ te da su im se ispričali na licu mjesta nakon što su provjerili njihove akreditacije i dozvole za snimanje. Ipak, ističu i da su izdali „savjet svim subjektima da poštuju važeće dozvole“, iako su prethodno demantirali tvrdnje da postoje ograničenja za snimanje.

Od 32 reprezentacije koje sudjeluju na SP-u, Danska je jedan od najglasnijih kritičara katarskog režima, kršenja ljudskih prava i tretmana stranih radnika. Njihova će reprezentacija u znak prosvjeda nositi zagasiti dres, bez vidljivih detalja, a treća garnitura je crna zbog žalovanja za radnicima koji su poginuli na gradilištima objekata za Svjetsko prvenstvo.

Linker
19. travanj 2024 06:53