TOM DUBRAVEC Cropix
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Kanađani su me potpuno šokirali, a Zlatko Dalić obavezno mora promijeniti dva igrača!‘

Dan nakon otvarajuće utakmice Hrvatske na SP-u analiziramo igru protiv Maroka i najavljujemo Kanadu
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2022. 08:58

Remi Hrvatske protiv Maroka glavna je priča u Hrvatskoj. Očekivali smo pobjedu na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru, ali izabranici Zlatka Dalića osvojili su tek jedan, a ne tri boda.

U novom Mundocastu u gostima nam je bio nogometni trener Nikola Jurčević koji je jasno istaknuo svoj dojam o utakmici:

"Ne baš sjajna igra hrvatske reprezentacije, bez prave svježine i energije. Odigrali smo kalkulantsku utakmicu, djelovalo je kao da se bojimo poraza. Nije nam se upalila iskra nakon koje se nametnemo. Sve je ostalo nekako nedorečeno. Ali s tim bodom mi smo dalje u igri i aktivni. Imamo šanse za prolazak dalje. Ali siguran sam da ovakav pristup kao protiv Maroka neće biti dovoljan za neke veće ambicije. Siguran sam da ovako misle i izbornik i igrači", rekao je Jurčević u startu.

"Mene muči jedna stvar. Ne mogu shvatiti kako se momčad koja je tako igrala u Ligi nacija može prepasti Maroka", komentirao je glavni urednik SN Robert Šola.

"Nemamo gard i koncepciju da se postavimo dominantno. Mi se ne postavljamo tako u svakoj utakmici i protiv svakog protivnika. Mi nismo kao Njemačka ili Argentina. Uvijek se uvuče neka ta kalkulantska crta kad se ne pojavi to neko ludilo na terenu."

"U toj formaciji u kojoj mi igramo 4-3-3. Odjednom sva tri veznjaka žele primiti loptu od stopera. I sad je u napadu Kramarić usamljen i 25, 30 metara oko njega nema nikoga. Tu je problem", objašnjava Jurčević.

Kanada?

"Kanada je izgledala fenomenalno. Suci su ih izmasakrirali, a da nisu, trebali su pobijediti", rekao je Šola osvrnuvši se na utakmicu Kanade i Belgije koju su Belgijanci dobili sa 1:0.

"Kanada je bila impresivna, potpuno su me šokirali. Nedostajalo im je mirnoće u završnici, ali pokazali su koliko su nezgodni. Zamislite da smo mi prvu utakmicu igrali s Kanadom i sad dođe utakmica i dogodi nam se kao Belgijancima i dogodi se remi ili čak poraz. Svakoga treba shvatiti ozbiljno. Kanada je veliko upozorenje, ali sumnjam da mogu ponoviti dvije ovakve utakmice", rekao je Jurčević koji je jasno rekao da očekuje promjene u sastavu za utakmicu protiv Kanade.

"Dalić će sigurno mijenjati dva igrača. Koja? Neću se uključiti u licitaciju s imenima jer bi danas možda rekao jedna, a sutra druga. No, bit će promjene na pozicijama centarfora i desnog krila", zaključio je Jurčević.

Linker
19. travanj 2024 22:45