TOM DUBRAVEC Cropix
PRESS U DOHI

Video: Lovren ponovno progovorio o mladima, pa poručio! ‘Koliko god vi mene otpisivali ja ću samo dodati gas‘

Do prve utakmice Vatrenih ostalo je još samo tri dana...
Piše: Andro PolićObjavljeno: 20. studeni 2022. 07:55
image
TOM DUBRAVEC Cropix
Svjetski doprvaci su u petak doputovali u Dohu iz Rijada gdje su odigrali pripremnu utakmicu protiv Saudijske Arabije i slavili sa 1-0 golom Andreja Kramarića.

U međuvremenu su obavili nekoliko treninga, a za tri dana ih očekuje prvi susret protiv Maroka (11.00).

Prije prvog velikog ispita novinarima se na press konferenciji u hrvatskom trening kampu u Dohi obratili su se Ante Budimir i Dejan Lovren.

- Velika mi je čast biti na svom trećem Svjetskom prvenstvu, da mi je to netko rekao kao djetetu, ne bih mu vjerovao. Prva utakmica za Hrvatsku mi je bila 2009. i to baš protiv Katara - rekao je u uvodu Dejan Lovren, pa nastavio:

- Izbornik je u savršenoj poziciji, ima pet kvalitetnih stopera i svaki može igrati u prvih 11. Mi se borimo, dajemo sve od sebe, a izbornik će na kraju odlučiti tko će igrati. Nikada nismo imali ovakvu kvalitetu, možemo biti sretni.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Kada su mladi igrači u pitanu Lovren je istog mišljenja kao i ranije.

- Smatram da mladi moraju dati novu snagu, novu energiju. Kada se dođe u reprezentaciju, zna se kakvi su standardi, svima je jasno. Ako mogu Luka, Perišić, Vida uklizavati na treningu, onda mogu i oni. Mladi to i rade, željni su dokazivanja i trebaju nastaviti tako. Imamo sve što nam treba, sviđa mi se kombinacija iskusnih veterana i mladih lavova. Puno toga se opet treba i poklopiti, treba svatko biti u svojoj najboljoj formi. Kada imamo vjeru u sebe i svoju momčad, svašta je moguće. Ako smo prije četiri godine bili blizu, zašto ne bismo to mogli ponoviti. Slično nešto sam rekao i 2018. kada sam s Liverpoolom u finalu Lige prvaka izgubio od Reala, a godinu kasnije osvojili smo Ligu prvaka. U nogometu je sve moguće.

U kakvom ste stanju u odnosu na Rusiju?

- Velika je razlika, tada sam došao nakon finala Lige prvaka s negativnim emocijama, ali pun elana i željan dobrog rezultata. I dalje imam elan, želju i volju, prednost je ta što sam sad iskusniji. I dobro i loše je to što su prošle četiri godine, pun sam motiva i želje za dokazivanjem, dat ću sve od sebe.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Maroko je ispao od Egipta na Afričkom Kupu nacija, jeste li se čuli sa Salahom?

- Nisam ga pitao, trebao bi doći u Katar, vidjet ćemo se.

Je li Salah ljubomoran što si ti ovdje, a on ne?

- 100%, bio bih i ja na njegovom mjestu. Rekao je da će me podržavati, ali žao mi je što on nije ovdje. Rekao je da će doći, s hrvatskom zastavom (smijeh).

Je li ti to oproštajno natjecanje možda, ako nije u prvom planu je li ti to signal za mirovinu ili motivacija?

- Nastavit ću dok god vi sumnjate u mene, već ste rekli nisam u prvom planu, sve znate. Koliko god vi mene otpisivali, ja ću dati samo veći gas.

Ante Budimir: ‘Osjećam se odlično, drago mi je da sam ovdje‘

Je li izbornik najavio udarnih 11 za Maroko?

- Još uvijek treniramo, ne znamo tko će igrati. Fokus nam je na Maroku, što će biti kasnije ne znamo. Bit će dinamično, svaka četiri dana je utakmica - rekao je Budimir.

Kako komentirate osobnu statistiku?

- Osjećam se odlično, drago mi je da sam ovdje, prvo je to Svjetsko prvenstvo za mene, uzbuđen sam. Svaki napadač živi za gol, što god da kažem ne bi bila istina. Prvi dio sezone nije bio statistički idealan za mene, ali nije nešto o čemu previše razmišljam, dajem maksimum i spremam se. Ovo je turnir, svi kreću od nule, s nula golova, u istoj smo poziciji.

Kakvo je mišljenje o Maroku?

- Jako opasna i talentirana momčad. Bono je jedan od pet najboljih golmana La Lige, En-Nesyri opasan napadač, Abde je u Osasuni, jako talentiran i opasan dribler.

Što kažete na ozljedu Benzeme?

- Kada Zlatna lopta nije ovdje, turnir to osjeti. On je najbolji napadač na svijetu, ali to su francuske stvari, falit će igrač poput Benzeme.

Linker
20. travanj 2024 12:34