JUAN MABROMATA Afp
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Nemoguće da smo to napravili, nevjerojatno neozbiljno! Toliko naivno da čovjeku bude neugodno‘

U novom Mundocastu neposredno nakon utakmice između Hrvatske i Argentine prvu analizu donosi Ilija Lončarević.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 13. prosinac 2022. 21:55

Hrvatska nije uspjela izboriti finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Na stadionu Lusail Argentina je bila bolja rezultatom 3:0 i poslala Vatrene u borbu za treće mjesto na Mundijalu.

Kao i nakon svake utakmice Hrvatske, odmah nakon utakmice donijeli smo vam prvu analizu utakmice. U našem Mundocastu gostovao je proslavljeni trener Ilija Lončarević.

- Prvi dojam je poraz, nema drugog osim toga. Mislim da bi se sada morali koncentrirati na to da smo napravili više nego što je napravila u Rusiji, pogotovo nakon Brazila, to je već bilo nakon svih očekivanja. Uhvatila nas je velika euforija i možda je to razumljivo, ali nije razumljiva sa stanovišta poznavanja sporta, a to je da je svaka iduća utakmica utakmica za sebe. Naših devet igrača je iznijelo sve utakmice do sada i to je nemoguće izdržati do kraja i osvetilo nam se to sada. I ostali smo bez onoga što nas je pratilo većim dijelom u ovim utakmicama, a to je sportska sreća i rezultat je sada takav - rekao je u uvodu Lončarević, pa nastavio:

- Samo što mi nismo mijenjali ništa u našem načinu igre. Ima li argumenata i u rukama aduta to je sada pitanje. Mi to njihovo stanje nismo uspjeli iskoristiti. Kako je išlo vrijeme tako smo mi počeli gubiti lopte, oni su stvorili nekoliko kontri, ali bez uspjeha. Problem je što smo mi nakon tog jedanaesterca izgubili živce, i cijela momčad više nije bila prava. Nemoguće da sekundu nakon toga vidiš na našim stoperima kako brzaju. Polako, stani, trebalo je mirno igrati, a mi smo išli izvoditi korner na način koji je neozbiljan. To je trebalo biti klasično izvedeno, da uđemo u neku kolotečinu, ali nakon toga više nitko nije bio svoj. Sve je to ispalo naivno, toliko naivno da čovjeku bude neugodno, na toj razini - smatra Lončarević.

U Mundocastu je bio glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola koji se osvrnuo na jedanaesterac dosuđen za Argentinu u 32. minuti.

- Taj jedanaesterac nije odlučio, nego je usmjerio utakmicu. Mi smo prvih pola sata izgledali bolje od Argentine. Vidjelo se da imamo istu namjeru kao protiv Brazila - čvrsto, u dvije linije, ne dozvoliti Argentincima da se razmašu, ne dozvoliti Messiju da primi loptu u nekoj međuzoni i tako je bilo. Mi nismo bili opasni, ali nisu bili opasni ni Argentinci. Bili smo nešto nadmoćniji u posjedu i sve vuče na to da će na poluvremenu biti 0:0. Međutim, Orsati sudi jedanaesterac koji nije bio, naši igrači ulaze u nervozu, klupa nam ulazi u nervozu i taj nas trenutak potpuno izbacuje iz utakmice - rekao je Šola.

Linker
03. svibanj 2024 12:06