TOM DUBRAVEC Cropix
SJAJNA AKCIJA

VIDEO: Neočekivani Dalićev junak, pogledajte kako je Petković bacio u očaj navijače Brazila!

Hrvatska se sjajno suprotstavila Brazilu i u posljednjim minutama izborila penale
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. prosinac 2022. 18:41

Hrvatska se suprotstavila Brazilu bolje od ijedne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Dobar dio utakmice odrađen je pod kontrolom Vatrenih, Brazilci nisu uspijeli razviti svoju karakterističnu igru, a kada bi stigao kakav trenutak inspiracije, Dominik Livaković reagirao je besprijekorno. No, u prvoj minuti nadoknade prvog produžetka stigao je pogodak Neymara za 1:0. Fantastičan, mora se reći, u četiri poteza Neymar je stigao do gol šanse, predriblao Livakovića, a potom udarcem po zraku spriječio obranu Borne Sose, koji je pokušao otkloniti loptu s gol linije. Ipak, u ovom slučaju to nije bilo moguće..

Ali i to je Hrvatska preživjela, ukazao se Bruno Petković! Gubio je gotovo svaku loptu nakon ulaska u igru, onda ‘šmekerski‘ driblao Brazilce i asistirao Brozoviću koji nije iskoristio tu loptu udarcem s distance... Sve do 117. minute mogli smo pomisliti da je ulazak Petkovića bila greška, ali na kraju drugog produžetka to je potpuno druga priča.

Sjajna kontra otvorila je Mislavu Oršiću prostor na lijevoj strani, utrčao je i niskom loptom tražio nekog od suigrača, a pronašao je onog s kojim dijeli svlačionicu u klubu. Petković je potegao lijevom, stoper Marquinhos pomogao je svojim dodirom, i Alisson je bio savladan!

POGODAK NEYMARA POGLEDAJTE OVDJE

Linker
19. travanj 2024 22:52