USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Nije isto vratiti se s pobjedom ili dva poraza u nizu! Za nas je finale u subotu‘

U gostima nam je bio Nikola Jurčević s kojim smo analizirali utakmicu Hrvatske i Argentine
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 14. prosinac 2022. 10:02

Hrvatska nije uspjela ući u svoje drugo uzastopno finale Svjetskog prvenstva. Argentina nas je u polufinalu pobijedila rezultatom 3:0 pa će Vatreni u subotu od 16 sati igrati utakmicu za treće mjesto.

U današnjem Mundocastu u goste smo pozvali nogometnog trenera Nikolu Jurčevića s kojim smo analizirali sve najvažnije detalje utakmice između Hrvatske i Argentine s naglaskom na pitanje je li Zlatko Dalić mogao napraviti nešto drugačije u pripremi za ovu utakmicu.

- Treba čestitai Argentini na zasluženom prolazu, mi nismo imali kvalitet kao u ranijim utakmicama, a s druge strane nas je dočekala jedna vrhunska momčad i jedan genijalni Messi. Ostaje taj jedan žal jer smo pola sata kontrolirali igru, i onda je došlo do tog penala. Osobno mislim da nije bio, ali sada je nepotrebno više o tome raspravljati. Mi moramo reći da je reprezentacija fantastična na ovom SP-u i da su napravili jedan veliki uspjeh - rekao je u uvodu Jurčević pa nastavio:

- Nikad nećemo znati je li nam Argentina dozvolila da u uvodu dominiramo i da nas na određeni način malo upsavaju s ovakvom igrom da bi se prilika otvorila njihovim napadačima za kontru. Mi smo 34 minute izgledali izvanredno, nažalost, ponovili smo našu staru boljku da nismo opasni prema naprijed. Ali, to nije bilo niti toliko presudno u utakmici ovakov uloga, ali smo primili dva strahovito naivna gola što sigurno nismo očekivali.

- Izveli smo do sada 50 puta ove skraćene kornere i nikada se nije dogodilo da dođe do kontra napada. Iako je to objektivno uvijek opasna situacija. Do sada je to bilo izvedeno do ikakvog problema, a sada nam se dogodilo da lopta ide u blok, a onda je bilo kojoj reprezentaciji teško braniti takvu situaciju. Cijela priča je uvjetovana našim greškama.

Nikola Jurčević je kazao kako je ‘polufinale fenomenalan rezultat, ali velika je razlika vratiti se kući s pobjedom i broncom ili s dva poraza u nizu. Zato mi u subotu igramo finale SP-a, kao što su ga igrali i Vareni 98‘.

Linker
19. svibanj 2024 12:45