TOM DUBRAVEC Cropix
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Njega bih odmah stavio u prvih 11 Hrvatske! Ajmo vidjeti je li to moguće ili nije...‘

U novom Mundocastu u gostima nam je bio iskusni nogometni trener Ilija Lončarević.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 08. prosinac 2022. 09:25

NOVI MUNODCAST POGLEDAJTE OVDJE:

Svjetsko prvenstvo u Kataru ulazi u završnu fazu. Nakon osmine finala jučer smo dobili prvi slobodni dan na Mundialu, nogomet se ne igra ni danas, a svi čekamo sutrašnji ogled Hrvatske protiv Brazila. Vatreni su opet ostvarili veliki uspjeh, plasman među osam najboljih momčadi na svijetu. Utakmica počinje sutra u 16 sati.

U našem Mundocastu danas pričamo o taktici s kojom bi Zlatko Dalić trebao krenuti protiv Brazila. Pričat ćemo i o kadru, odnosno početnoj postavi za sutrašnju utakmicu, a u gostima nam je iskusni nogometni trener Ilija Lončarević.

Koliko će umor biti presudan?

"Ne usudim se prognozirati, posebno ne neku crnu prognozu. Moguće je da reakcija igrača i organizama bude u kontra smjeru. Da ne ide u daljnji umor jer bi to bilo katastrofa, nego da ode prema oporavku. To govorim iz iskustva. Izbornik će biti i dalje u svom filmu i neće se puno toga mijenjati u prvih 11. Prilično je teško prognozirati. Može se dogoditi da cijelu utakmicu igramo dobru obranu i budemo u egalu, ali ništa drugo ne odigramo. Ili da odigramo prvo poluvrijeme dobro, a u drugom krahiramo. No, nismo tamo da vidimo i pričamo s igračima", rekao je Lončarević u uvodu pa dodao:

"Bez obzira koji sustav igrali, jedino rješenje je da igramo malo čvršću obranu u zadnjoj fazi obrane. Da imamo devet igrača u bloku. Tako jedino možemo. Drugo, ne smijemo odustati od činjenice da ih moramo napast. Kontrolirani pritisak i prisiliti njihove bekove da igraju. Za to nam i vezni red mora biti u čvrstom bloku. Mislim da je vrijeme i da se razmisli o promjeni načina igre, ali mislim da se neće to dogoditi."

Treba li od početka igrati Mislav Oršić?

"Oršić je jedno od rješenja jer bi dobili igrača koji traži dubinu. Ja bih ga osobno stavio u igru da se vidi jel to moguće ili nije. Kad on dobije osam ili devet minuta, to je premalo za svakog igrača i za momčad da počne disati. Najvažnija je početna postava. Brazil nije zafrkancija. Moramo ubrzat pasove, igrači se moraju otrkivati i stvarati trećeg igrača, a mi to ne radimo pa nam je igra spora i teško ide prema naprijed."

Tko bi trebao biti centarfor?

"Ja bih uvijek stavio Petkovića, ali on se mora vratiti na ono kakav je bio kad je došao u Dinamo. Mora brzo mijenjati ritam i davati loptu. Lopta od njega mora ići i on mora ulaziti u prostor. Uvijek bih ga stavio jer je najbolji u tome, ali mora se promijeniti u glavi."

Linker
25. travanj 2024 03:10