Domique Metzger je doživjela nesvakidašnju situaciju u Katru

 SCREENSHOT/TWITTER
BIZARNA SITUACIJA

VIDEO Novinarku opljačkali, a onda je uslijedio šok: ‘Pogledajte kakvu je kaznu dobio taj lopov...‘

‘Mislila sam da je riječ o greški jer ni meni ni policajki engleski jezik nije materinski...‘
Piše: SNObjavljeno: 21. studeni 2022. 16:13

Argentinska novinarka Domique Metzger je doživjela neugodno iskustvo u Kataru gdje je poslana kako bi izvještavala sa Svjetskog prvenstva. Metzger je opljačkana tijekom intervjua s navijačima, a to je shvatila nešto kasnije kada je u dućanu primijetila da nema novčanik dok je išla kupiti vodu.

Slučaj je odmah prijavila policiji, a za kamere svoje TN televizije je otkrila što se dogodilo. Metzger je prepričala i nesvakidašnji razgovor s policijom koja joj je postavila neuobičajeno pitanje.

"Prijavila sam slučaj i odmah su me odveli do ljudi koji znaju engleski. Rekli su mi da mogu biti mirna i da će se slučaj brzo riješiti. Nakon toga sam morala dati izjavu policajkama, a onda se dogodio jedan nesvakidašnji trenutak. Pitali su me kako želim da bude kažnjena osoba koja me opljačkala i objasnili da su posvuda kamere i da će počinitelja pronaći", rekla je Metzger pa nastavila:

"Nisam razumjela pitanje pa sam tražila da ponove. Policajka me pitala želim li da počinitelj bude osuđen na pet godina zatvora ili da bude deportiran iz Katra. Mislila sam da je riječ o nekoj greški jer ni meni ni njoj engleski jezik nije materinski. Opet mi je ponovila pitanje i rekla da kao oštećena osoba mogu odlučiti o kazni za počinitelja i birati hoće li ga smjestiti pet godina u zatvor ili deportirati iz države. Rekla sam joj da se ne želim stavljati u tu poziciju i ne mogu odlučivati o tim stvarima jer nisam sudac."

Metzger nije skrivala da ju je ova situacija iznenadila.

"Iznenadila sam se. Znala sam da postoje kulturološke razlike, ali nisam imala pojma da to ovako funkcionira. Rekla sam samo da želim da mi budu vraćene stvari. Uzeli su moju izjavu i preveli sve na arapski pa me tražili da sve potpišem", zaključila je Metzger.

Linker
25. travanj 2024 15:59