Marcelo Brozović u dvoboju protiv belgijskih igrača

 MANAN VATSYAYANA Afp
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Ovo je jasan pokazatelj da Dalić tom igraču ne vjeruje, a u toj je situaciji Broz gotov, ostao je sam‘

U studiju Hanza Medije utakmicu između Hrvatske i Belgije komentirao je Ilija Lončarević.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 01. prosinac 2022. 18:30

Hrvatska je svoj put u grupi F Svjetskog prvenstva u Kataru završila remijem protiv Belgije. S konačnih 0:0 Vatreni su izborili osminu finala osvojivši drugo mjesto iza Maroka koji je pobijedio Kanadu.

U studiju Hanza Medija odmah nakon utakmice prvu analizu utakmice dao je proslavljeni nogometni trener Ilija Lončarević. S njim smo prošli sve ono što se događalo na utakmici između Hrvatske i Belgije.

- Logično je bilo da smo opasno živjeli. Nismo tijekom utakmice realizirali šanse koje smo imali, trebalo je samo biti precizniji u šutu. Oni su u završnici išli iznad svojih mogućnosti. Za mene je premalo aktivna bila naša klupa i radila pravovremen promjene, ne samo zadnjih deset minuta. Neki naši igrači poput Luke su odradili tri utakmice u osam dana i to je jako teško, nije baš pametno niti pustiti ga da igra čitavu utakmicu radi moguće ozljede. Nisam siguran niti da smo pripremili scenarij za ovakve utakmice. Mi imamo premalo veznih igrača na popisu, Jakića je vodio kao nekakvu alternaciju za Brozovića, ali očito ga se izbornik ne usudi uvesti u igru - rekao je u uvodu Lončarević, pa nastavio:

- Mi smo ovog trenutka svi sretni, ali morat će se pronaći neke alternacija za neke uobičajene stvari tijekom utakmice. Smatram da protiv idućeg protivnika izbornik Španjolska ili Njemačka morat će posegnuti za nekim stvarima jer to ova momčad neće moći istrpjeti. Meni je utakmica sa Saudijskom Arabijom pokazala da izbornik nije Jakića stavio kao alternaciju Brozoviću. To je pokazalo da izbornik na njega zapravo ne računa. Jakić u svojem klubu malo igra pa malo ne igra i normalno da mu trebaš dati malo prilike, normalno je da onda nema povjerenja u njega, a onda je Broz gotov, ostao je sam - smatra Lončarević.

Hrvatska treba zahvaliti Lukakuu što nije iskoristio nekoliko prilika koje je imao.

- Jasno je da on nije spreman. Zbog manje spreme on jednostavno nema brzinu reakcije - tvrdi Lončarević.

Komentirali smo i situaciju iz 15. minute kada je Hrvatska dobila kazneni udarac, ali ga je sudac Taylor poništio zbog zaleđa Lovrena.

- Na početku sam mislio da se gleda Kramarićevo zaleđe, ali logično je da on nije bio na zaleđu. Na kraju je to zaleđe nacrtano tako da je linija povučena na nadlaktici. Ako tim dijelim ruke postigneš gol, sudac će ga poništiti. Trebalo bi liniju povući na ramenu, a da su je povukli gore pitanje je bi li bilo zaleđe. Pa ispada da je Hrvatska možda oštećena za čisti jedanaesterac - izjavio je glavni urednik SN Robert Šola, a Lončarević je dodao:

- FIFA i UEFA godinama i desetljećima propagira lažno i licemjerno da treba pustiti prednost napadaču, da bude što više golova. Ako nije zbilja klasično zaleđe, što ćemo sada gledati na nožni palac? To za mene nikakvog smisla. Da je direktno iz toga Lovren zabio gol, rekao bih da je to OK. Ali ovako - ovo je za mene katastrofa. Umjesto da koristimo VAR na pozitivni, koristimo ga na negativni način - zaključio je Lončarević.

Linker
23. travanj 2024 00:16