PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
MAROKO UVJERLJIV

VIDEO: Potez za pamćenje zvijezde prvog suparnika Vatrenih! Pogledajte spektakularan gol sa svoje polovice

Marokanci za razliku od većine reprezentacija nisu odabrali sudionika SP-a kao sparing partnera
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. studeni 2022. 19:08

MAROKO - GRUZIJA 3:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 En-Nesyri (5), 2:0 Ziyech (30), 3:0 Boufal (11 m, 72)

MAROKO 3-4-3: Bono - Attiat-Allal, Aguerd, Hakimi (od 46. Mazraoui) - Jabrane, Ounahi (od 46. Amrabat), Ziyech (od 69. Zaroury), Saiss (od 63 El Yamiq) - Boufal, En-Nesyri (od 46. Hamdallah), Amallah (od 63. Chair). izbornik: Walid Regragui

GRUZIJA 3-4-3: Mamardashvili - Kashia, Kvirkvelia (od 78. Sazonov), Gocholeishvili - Davitashvili (od 62. Lobzhanidze), Lochoshvili, Kiteishvili, Aburjania (od 78. Mekvabishvili) - Tsitaishvili (od 35. Shengelia), Volkov (od 62. Kvilitaia), Kvekveskiri (od 78. Beridze), izbornik: Willy Sagnol


Reprezentacija Maroka raspucana dolazi u Katar. Prvi protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu bio je uvjerljiv u svojoj posljednjoj provjeri pred Mundijal. Zanimljivo, Marokanci za razliku od većine reprezentacija nisu odabrali sudionika SP-a kao sparing partnera nego momčad iz ipak nižeg nogometnog razreda. Doduše, ni Gruzija odavno nije momčad na kojoj se može pumpati samopouzdanje jer uvjerljivo su nedavno osvojili svoju skupinu u Ligi nacija, a momčad koju vodi legendarni Willy Sagnol neporažena je posljednjih jedanaest utakmica. Međutim, nije dugo trebalo da prvi protivnik Hrvatske na SP-u otvori protivnika. Tek što je utakmica počela, a igrala se 5. minuta, napadač Seville Youssef En-Nesyri doveo je Lavove Atlasa u vodstvo. Bio mu je to 15. pogodak u jubilarnom pedesetom nastupu za reprezentaciju.

POGODAK MAROKA ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE

Očekivano su Marokanci bili bolji, a ta je nadmoć konkretizirana i drugim pogotkom nakon pola sata igre. I to golom kojeg će se vjerojatno prepričavati u danima koji slijede. Hakim Ziyech zabio je spektakularno, a nije prošlo nekoliko minuta prije nego što se njegov pogodak našao na društvenim mrežama uz opis "super gol". Na svojoj polovini terena presjekao je napad Gruzijaca i odmah vidio kako se protivnički vratar Giorgi Mamardashvili nalazi daleko od gol crte. Naravno kako će igrač takve klase pokušati iskoristiti tu priliku, a realizacija je ispratila sjajnu ideju. Otpucao je odmah nakon što je osvojio loptu, a ona je preletjela vratara u visokom luku i završila u mreži. Čitave sezone u Ziyechovim ofenzivnim statističkim kolonama stoji "nula", u svega devet utakmica za Chelsea koliko je odigrao ove jeseni u svim natjecanjima nije ni zabio ni asistirao, a golgeterski post prekinuo je nekoliko dana pred početak SP-a. Štoviše ovo mu je bio prvi pogodak nakon čak osam mjeseci, još otkako je bio strijelac protiv Middlesbrougha u FA kupu 19. ožujka.

POGODAK MAROKA ZA 2:0 (ZIYECH) POGLEDAJTE OVDJE

Istina, primio je Mamardashvili bizaran gol koji će ga obilježiti na neko vrijeme, a on nije nepoznat vratar nego golman Valencije čija je vrijednost prema Transfermarktu 25 milijuna eura, ali da nije njegovih odličnih obrana Marokanci bi na odmor otišli s kudikamo osjetnijom prednošću. Ziyech se, pak, s tim golom (16. u nacionalnom dresu) učvrstio na trećem mjestu najboljih strijelaca u povijesti reprezentacije. Nogometaš Chelseaja teren je napustio u 69. minuti, a umjesto njega u igru je ušao Anass Zaroury, krilni napadač Burnleya o kojem se puno pisalo posljednjih dana nakon što je u reprezentaciju pozvan naknadno, nakon ozljede Aminea Haríta. Naime, imao je mogućnost igranja za Belgiju u čijim je mlađim kategorijama nastupao, ali je za seniorsku reprezentaciju odabrao domovinu svojih roditelja unatoč garancijama belgijskog izbornika Roberta Martineza kako na njega ozbiljno računa u idućem kvalifikacijskom ciklusu. Zarouryjev debi za Maroko bio je najzanimljiviji detalj nastavka u kojem je Maroko potvrdio pobjedu golom Boufala iz kaznenog udarca. Ovo je, inače, bila peta utakmica Maroka u nizu bez poraza, četvrta bez primljenog gola.

POGODAK MAROKA ZA 3:0 POGLEDAJTE OVDJE

Linker
26. travanj 2024 19:16