Kanadski nogometaši odigrali su pripremni dvoboj s Bahreinom

 JOE KLAMAR/AFP/PROFIMEDIA Joe Klamar/afp/profimedia
NISU ODIGRALI NAJBOLJE

VIDEO: Protivnik Vatrenih na SP-u spasio se poraza u samoj završnici, pogledajte golove

Do početka Mundijala odigrat će još jednu pripremnu utakmicu, i to u puno jačem sastavu.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. studeni 2022. 18:42

Izbornik Kanade John Herdman svoj će popis za Svjetsko prvenstvo u Kataru objaviti u nedjelju, 13. studenoga, a prije te konačne odluke njegova se reprezentacija u okrnjenom sastavu u petak u prijateljskoj utakmici okušala sa svojim domaćinom Bahreinom, trenutačno 85. reprezentacijom svijeta. Završilo je bez pobjednika, 2:2, spasili su se Kanađani od poraza golom u 81. minuti.

Nije Herdman, koji je od ponedjeljka sa svojim igračima počeo pripreme u Bahreinu, mogao računati na svoje glavne zvijezde, već je u momčadi imao ogromnom većinom igrače iz MLS-a, tako da je teško govoriti o nekim konkretnim stvarima. No da su momci koji su istrčali na stadionu Khalifa Sports City istaknuli, baš i nisu... Nije to bila potpuno pričuvna momčad Kanade, jer je u njoj bilo igrača koji će i na SP-u biti u kadru, ali Daliću ovaj dvoboj neće previše otkriti.

Kanada je povela već u 6. minuti utakmice. Domaćini su visoko pritisnuli kanadsku gostiju i pokazalo se to kao kobna pogreška. S lijevog boka je odličnu loptu u sredinu dodao stoper Kamal Miller iz Montreala, a njegov klupski suigrač Ismaël Kone, 20-godišnjak rođen u Obali Bjelokosti, nezadrživo je od centra krenuo prema vratima i silovitim udarcem zabio svoj prvi gol u kanadskom dresu.

>>> POGODAK KANADE ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE <<<

No vodstvo je trajalo tek osam minuta, jer je naivna kanadska obrana lošom reakcijom, prije svega neoprezni Waterman, omogućila Hilalu da dođe do lopte i asistencijom posluži strijelca Al Humaidana.

>>> POGODAK BAHREINA ZA 1:1 POGLEDAJTE OVDJE <<<

Bahrein je u 65. minuti došao preokreta, ponovno je obrana Kanade kiksala. Veliki domaći junak Hilal opet je napravio ključni potez, na rubu šesnaesterca prevario je Alistaira Johnstona, još jednog člana Montreala koji bi trebao zaigrati i u Kataru, koji ga je zaustavio prekršajem. Moguće je da je prekršaj bio izvan kaznenog prostora, ali je kuvajtski sudac pokazao na bijelu točku. Hilal je sam izveo kazneni udarac i mirno pogodio za vodstvo Bahreina, koji je u rujnu izgubio obje prijateljske utakmice od Zelenortskih Otoka i Paname.

>>> POGODAK BAHREINA ZA 2:1 POGLEDAJTE OVDJE <<<

Ipak, Kanada je uspjela ostati neporažena i tako zadržati koliko-toliko pozitivno ozračje. U 81. minuti napadač Vancouvera Lucas Daniel Cavallini iskoristio je prizemno dodavanje s desne strane Zacharyja Brault-Guillarda i uz dosta sreće s peterca poslao loptu u mrežu. Bolje rečeno, lopta se slučajno od njegove noge odbila preko crte za konačnih 2:2.

>>> POGODAK KANADE ZA 2:2 POGLEDAJTE OVDJE <<<

Prije otvaranja SP-a s Belgijom 23. studenoga, Kanada će u puno jačem sastavu 17. studenoga odigrati prijateljsku utakmicu s Japanom u Dubaiju. Dobre vijesti za Herdmana su igra Konea i 90 minuta Jonathana Osorija, inače važnog veznjaka koji je proteklih mjeseci imao velikih zdravstvenih problema, a loše, osim skromne predstave, ozljede stopera Doneila Henryja na zagrijavanju te njegovog kolege Kamala Millera, koji je očito dobio neki ozbiljniji udarac budući da je zbog njega morao biti zamijenjen.


Bahrein - Kanada 2:2

ISA Stadion Khalifa Sports City. Sudac: Jamali (Kuvajt).

STRIJELCI: 0:1 - Kone (6), 1:1 - Al Humaidan (14), 2:1 - Hilal (65-11m), 2:2 - Cavallini (81).

BAHREIN (4-3-3): Latf - Mohamed (od 28. Adel), Benaddi, Al Hayam, Saeed - Shaikh, Ali (od 73. Haram), Al Aswad (od 72. Al Malood) - Al Humaidan (od 84. Shorooqi), Hilal (od 84. Isa), Marhoon (od 84. Al Khatal).

Izbornik: Helio Sousa.

KANADA (3-4-1-2): St. Clair - Waterman, Piette (od 70. Akinola), Miller (od 71. MacNaughton) - Johnston, Laryea (od 89. Shaffelburg), Kaye (od 59. Fraser), Edwards (od 59. Brault-Guillard) - Osorio - Kone, Cavallini (od 89. Nelson).

Izbornik: John Herdman.

Linker
03. svibanj 2024 04:14