Borna Sosa je propustio trening u subotu

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: Prvotimac Vatrenih otpada za Japan! ‘Ako nije bio u stanju odraditi trening, neće ni igrati...‘

‘Ostaje pitanje samo centralne špice, a tu bi Bruno Petković trebao biti prvi izbor.‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 04. prosinac 2022. 09:36

NOVI MUNDOCAST POGLEDAJTE U NASTAVKU:

Osmina finala Svjetskog prvenstva u Kataru počela je jučer pobjedama Nizozemske i Argentine. Te dvije reprezentacije čeka dvoboj za ulazak u polufinale, a Hrvatskoj je u mislima jedan drugi dvoboj - onaj kojeg Vatrene čeka sutra s početkom u 16 sati. Protivnik je, kao što znamo, reprezentacija Japana koja je osvojila prvo mjesto u svojoj skupini ispred Španjolske i Njemačke.

U novom Mundocastu gostovao je trener Ilija Lončarević koji je komentirao činjenicu da je Borna Sosa zbog iscrpljenosti propustio subotnji trening.

"S obzirom na prvu utakmicu s Marokom, svaka nam je utakmica ključna jer nismo osvojili tri boda koji ti donose neki mir. Prema procjenama stručnjaka su igrači u boljem stanju nego u ljeto jer nisu toliko iscrpljeni. Mislim da to i vidimo, a ako je Sosa u takvom lošem stanju, onda je to iznimka koja potvrđuje pravilo. Ako to nije dva, tri ključna igrača, onda možemo biti sretni", rekao je Lončarević pa dodao tko bi ga mogao zamijeniti:

"Teško je reći tko će umjesto njega. Ljudi procjenjuju po nekim svojim preferencama pa kad iskoči Gvardiol, onda odmah Lovren ne vrijedi. Ne znam koliko bi bilo dobro da Gvardiol ode na tu Sosinu poziciju i da se remeti njegov dobar ritam. Mislim da će Sosu zamijeniti Borna Barišić."

Možemo li se nadati da Sosa ipak odigra?

"Mislim da ne, ako u subotu nije bio spreman za trening, onda je to teže stanje organizma. Igrač nikad ne bi smio izostati s treninga. Ako je stanje lošije, onda će trenirati sam po uputama trenera, liječnika i slično. Ako je on u stanju u kojem ne može ni trenirati, onda teško da ga možemo očekivati u postavi."

Postavlja se i pitanje tko treba igrati u napadu.

"Vrijeme je da izbornik proširi krug igrača koji igraju. Utakmica protiv Belgije nije bila kakva je bila ona protiv Kanade. Kramarić nije napravio ono što je trebao raditi i imali smo probleme. No, nema potrebe da se mijenja ta pozicija. Odigrao je i odlično u obrani. Ostaje pitanje samo centralne špice, a tu bi Bruno Petković trebao biti prvi izbor."

Linker
26. travanj 2024 07:00