PEDJA MILOSAVLJEVIC/AFP/PROFIMEDIA Pedja Milosavljevic/afp/profimedia
POGLEDAJTE GOLČINU

VIDEO: Rapsodija Srbije uoči SP-a! Do vrha napunili mrežu protivnika, a vratio se i najvažniji igrač

Srbija će prvu utakmicu igrati protiv Brazila idućeg četvrtka, a slijede ogledi s Kamerunom i Švicarskom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. studeni 2022. 18:44

Srbija je izborom posljednjeg protivnika pred Svjetsko prvenstvo odlučila podići samopouzdanje momčadi. Bahrain je idealan protivnik za to (iako imali su zanimljivih rezultata poput nedavnih 1:1 s Kanadom) pa je utakmica ispunila svrhu.

Na koncu uvjerljivih 5:1 nakon što je u drugom dijelu momčad Dragana Stojkovića bitno podigla razinu igre. Povela je Srbija već u 8. minuti sjajnim pogotkom Tadića iz slobodnog udarca. Nešto opušteniji pristup skoro im se obio o glavu jer u 15. minuti domaćin dolazi do izjednačenja iz kaznenog udarca.

TADIĆEVU GOLČINU POGLEDAJTE OVDJE

S neugodnim rezultatom otišlo se na odmor nakon kojeg je ipak razlika u kvalitetu došla do izražaja. Najbitniji detalj s utakmice je kako je Dušan Vlahović spreman. Napadač Juventusa koji je na okupljanje reprezentacije došao s lakšom ozljedom ušao je u drugom poluvremenu i samo pet minuta kasnije sudjelovao kod dva gola.

Prvo je asistirao Tadiću za pogodak u 50., a onda ubrzo i zabio na Tadićevu asistenciju. Do kraja utakmice Srbija je napunila mrežu protivnika s nova dva brza gola, Đuričić je zabio u 87., a Jović u 89.

Srbija će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Brazila idućeg četvrtka, nakon čega slijede ogledi s Kamerunom i Švicarskom. Kamerun je, inače, također u petak imao posljednju provjeru pred SP. Odigrali su 1:1 protiv Paname.

Linker
18. travanj 2024 10:25