Samuel Eto

 SCREENSHOT TWITTER
KOLJENOM U GLAVU

Video: Snimka koja je šokirala svijet! Poznato zbog čega je legendarni Eto‘o izmlatio čovjeka koji ga je snimao

Alžirski YouTuber odlučio je podnijeti prijavu protiv predsjednika Kamerunskog nogometnog saveza
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 06. prosinac 2022. 14:00

Već smo jutros pisali o tome da je legendarni Samuel Eto‘o (aktualni predsjednik Kamerunskog saveza) koljenom u glavu udario čovjeka koji ga je u Kataru snimao kamerom.

Međutim, pojavila se verzija koja objašnjava zašto je Eto‘o to napravio. U pitanju je njegova reakcija na provokativno pitanje o utakmici play-offa između Kameruna i Alžira, za pravo nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru, koja se igrala proljetos. Alžir je tada izgubio 1:2 i tražio ponovni susret zbog suđenja. Alžirski YouTuber Sadouni SM pitao je danas Eto‘oa zašto je podmitio suce. I dobio u glavu.

Inače, sudac susreta Alžir - Kamerun Bakari Gassama poništio je dva pogotka alžirske reprezentacije tijekom susreta u kojem je bilo dosta spornih odluka. A Kamerun je u 124. minuti zabio pobjednički pogodak i plasirao se na Svjetsko prvenstvo. Nakon poraza, alžirski izbornik Djamel Belmadi oštro je napao suce: "Danas ovo kažem bez straha: ovi suci ne poštuju našu zemlju. Dođu ovdje, vide naš rad i ne poštuju nas. Ne tražim izgovore, to su činjenice."

Na društvenim mrežama šuškalo se da bi upravo Eto‘o mogao utjecati na suđenje, a nekoliko je medija objavilo da se Samuel zalagao za imenovanje Gassame. U alžirskim medijima pojavila se čak i snimka sa susreta Samuela i suca na kojoj Kamerunac navodno nudi sucu 100 tisuća eura za odlazak njegove momčadi na Svjetsko prvenstvo.

No nakon provjere informacija, ispostavilo se da je slika lažna. Unatoč tome, izvješća o podmićivanju sudaca obišla su društvene mreže, a Eto‘o je dobio brojne optužbe iz Alžira. Otuda i njegova skandalozna reakcija ispred stadiona u Kataru.

Alžirski YouTuber odlučio je podnijeti prijavu protiv predsjednika Kamerunskog nogometnog saveza zbog napada i oštećenja imovine - Eto‘o mu je razbio kameru.

Kasnije je bloger na svojim društvenim mrežama potvrdio medijske napise da je Eto‘ou postavio pitanje o arbitru Gassamu.

"Dobio sam udarac od Samuela Eto‘oa jer sam ga pitao o sucu Gassamu. I, kunem ti se, dobri ljudi – dobio sam batine. Tema Gassame brine mnoge. Eto‘o mi je rekao: "Preglup si da bih razgovarao s tobom." Njegova slava nije dovoljna, on nema pravo dići ruku ni na koga", napisao je Alžirac na društvenim mrežama.

Alžirac je također izvijestio da je kontaktirao policiju u vezi s napadom bivšeg nogometaša.

"Pretučen sam. Imam video koji je zabranjeno objavljivati do završetka istrage. Ako to objavim, prekršit ću zakon. Sve što sam ranije rekao su sitni detalji. Sve ostalo policija će provjeriti na snimci."

Kamerunski nogometni savez još nije komentirao incident svog predsjednika Saveza.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Kako igrati protiv Brazila? Koji bi igrač mogao dobiti Dalićev joker na toj utakmici ako dobije priliku? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja vezana za Vatrene i SP u Kataru pronađite u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio trener Nikola Jurčević.

Linker
15. travanj 2024 07:41