Veliki dočeci diljem Hrvatske

 CROPIX
NASTAVLJA SE SLAVLJE

VIDEO: Spektakularni dočeci diljem Hrvatske! Splitska riva pozdravila Vatrene, Dalić stigao u Varaždin

Pogledajte fantastične kadrove velikog slavlja navijača s nogometnim herojima diljem Lijepe naše.
Piše: SNObjavljeno: 19. prosinac 2022. 17:08

>> U Varaždinu je organiziran doček za izbornika Zlatka Dalića

"Vjerujte, radite, pošteno pristupajte i sve će se vratiti. Još jednom vam veliko hvala. Nisam očekivao ovoliko ljudi, prošli put je ipak bilo puno toplije. Zajedništvo, ljubav, vjera, domovina i hvala vam na svemu tome. Ovo je Hrvatska", rekao je Dalić.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix
image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

>> Igrači su se obratili publici na Rivi

"Nisam se vidio na ovoj bini. Prvo bih se zahvalio svojem klubu, svojim suigračima jer bez njih sigurno ne bih ovdje bio. Hvala svima što ste došli, stvarno ste pokazali da je Split najluđi grad na svijetu. Nadam se da ćemo još puno puta slaviti i donijeti taj naslov prvaka", rekao je Marko Livaja, a onda se javio i Ivan Perišić:

"Obećao sam neke stvari. Nisam rekao kada, ali bit će uskoro. nećete čekati sigurno još četiri godine. Još malo imam posla na Zapadu i hvala svima, bez vas ovo ne bi bilo moguće. Vidimo se uskoro."

>> Stigli su brončani Vatreni na pozornici na Rivu. Dočekao ih je Giuliano s pjesmom "Lijepa li si"...

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix

Nakon Zagreba, doček brončanih Vatrenih organizira se na splitskoj Rivi, piše Slobodna Dalmacija. Dolazak dalmatinskih nogometaša očekuje se u 16 sati, a na fešti će okupljenje zabavljati Giuliano i grupa "Diktatori". Na Rivi se okupilo nekoliko desetaka tisuća ljudi.

"Vrime je, Perišiću!", "Ćaća, tu smo", samo su neki od transparenata.

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix

Ovaj prvi natpis je novi poziv Perišiću da se vrati u Hajduk, a drugi je, naravno, za Livaju. Puno poruka su pripremili navijači svojim Dalmatincima koji stižu na splitsku Rivu. Još oko 15 sati počeli su se okupljati ljudi, prema nekim procjenama, već ih je nekoliko desetaka tisuća.

Direktno iz Münchena, samo zbog Marka Livaje, stigao je Ivan Mandić, autor pjesme "Hrvatska zastava" koja je napisana još 2018. godine za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali je zaživjela tek kad ju je Livaja popularizirao.

- On je praktički dignuo pjesmu i mene iz pepela, i evo, sad sam ja vama zanimljiv. Stigao sam samo zbog toga u Split, uspio sam uskladiti smjene na poslu medicinskog tehničara i velika mi je čast što sam ovdje. Nadam se da ljudi znaju pjesmu, pa da pjevamo zajedno - kazao je Mandić.

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix

Giuliano je rekao kako mu je drago što je ovakav događaj već postao tradicionalan u Splitu.

- Svake četiri godine pivamo, još da osvojimo i onu medalju na Europskom prvenstvu, možemo se vidjeti svaku drugu godinu - poručio je veseli Giuliano, koji će zabavljati okupljene na Rivi.

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix

Čestitke će Vatrenima u ime Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uputiti gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban.

Voditelji programa su Mirta Šurjak i Joško Bonaći. U Splitu se očekuju Marko Livaja, Ivo Grbić, Mario Pašalić, Ivan Perišić, Josip Juranović i Nikola Vlašić.

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix

Linker
01. listopad 2023 20:39