GIUSEPPE CACACE Afp
IZGLASALI FANOVI

VIDEO: Srbija prije ispadanja primila najljepši gol Svjetskog prvenstva! Ovo je remek-djelo Mundijala

Već u prvim utakmicama grupne faze dobili smo krasoticu turnira, barem po izboru navijača
Piše: SNObjavljeno: 23. prosinac 2022. 23:11

Već u prvom kolu grupne faze dobili smo najljepši pogodak katarskog Mundijala. Od 10 golova koje je FIFA izdvojila u glasovanju za gol Svjetskog prvenstva, najviše glasova pratitelja dobio je Richarlison. Temperamentni Brazilac zabio je oba pogotka u 2:0 pobjedi nad reprezentacijom Srbije u prvom ogledu skupine G, a drugi je zaslužio titulu najboljeg pogotka na turniru.

Bila je to prava raketa u mrežu srpskog vratara Vanje Milinkovića-Savića u 73. minuti, Richarlison je primio Viniciusovu loptu s desna i akrobatskim potezom, svojevrsnim (polu)škaricama, neobranjivo postavio konačan rezultat udarcem u vratarov desni kut. FIFA nije objavila koliko je glasača odabralo ovaj pogodak kao najljepši u Kataru, no u svakom slučaju dobio je najviše glasova.

FANTATSIČAN GOL RICHARLISONA POGLEDAJTE OVDJE

"Kao što kaže naš profesor Tite, kada vrebate na gol, ovakve stvari se dogašaju", rekao je Richarlison nakon utakmice i postignutog pogotka prvenstva uz spomen na sada bivšeg izbornika Selecaa.

Mnogi se i dalje pitaju kako krasotica Mislava Oršića za pobjedu protiv Maroka (2:1) u borbi za brončanu medalju nije ušla u krug 10 najboljih golova, ali to je ionako samo ‘kap u moru‘ nejasnih događanja u Kataru. U konkurenciji je bio i Neymarov gol protiv Hrvatske u četvrtini finala, na kraju krajeva poprilično beznačajan budući da je Bruno Petković u 117. minuti poravnao rezultat, a ostatak priče znamo..

Linker
15. travanj 2024 15:50