Joško Gvardiol i Dominik Livaković su kandidati za idealnih 11 SP-a u Kataru

 JEWEL SAMAD Afp
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘Svima tražimo mane! On će nakon ovog ostvariti veliki transfer, ne treba čuditi ako ode u Bayern‘

U današnjem Mundocastu u gostima nam je nogometni trener Stjepan Tomas.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 16. prosinac 2022. 09:14

Zatišje pred buru. Tako se mogu nazvati jučerašnji i današnji dan u kojima se ne igra nikakva utakmica, a između polufinala i utakmica za 3. mjesto i finalne utakmice. Cijela Hrvatska čeka subotu i 16 sati kada počinje utakmica između Vatrenih i Maroka u borbi za brončanu medalju.

Iz tabora hrvatske nogometne reprezentacije dolaze vijesti o nekoliko izmjena koje će Zlatko Dalić, zbog ozljeda i umora, napraviti na toj utakmici. S druge strane, dolaze i vijesti o potencijalnom izboru nekoliko hrvatskih igrača u idealnu momčad SP-a, kao i o eventualnim transferima Vatrenih nakon Mundijala. O svemu tome pričali smo u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio nogometni trener Stjepan Tomas.

Englezi su odabrali Livakovića i Juranovića kao jedno od iznenađenja ovog prvenstva.

- Za nas oni nisu iznenađenje, za Engleze jesu. Mislim da su Juranović, Livaković i Gvardiol najviše profitirali ovim prvenstvom, zapravo, profitirala je čitava naša liga, svi igrači, treneri. Doći među četiri momčadi na svijetu je velika stvar i ponosan sam na ovaj uspjeh bez obzira hoće li uzeti broncu.

Za Livakovića je u jednom trenutku interes pokazao i Bayern.

- Mi smo osporavali i jednog Lovrena koji je svojevremeno ostvario transfer u Liverpool. Livakovića smo stalno kudili što ne igra dobro nogom, a on je odigrao odlično. Što reći, mi smo takvi da stalno gledamo neke mane umjesto da tražimo vrline. Siguran sam da će napraviti veliki transfer, nemojmo se čuditi ako otiđe u Bayern.

U kojoj bi se ligi Juranović najbolje snašao?

- Čitao sam da se nedavno interesirao Real Sociedad za njega. Mislim da bi to za njega bila dobra sredina gdje bi se on dobro razvijao. Bio bi to za njega jedan iskorak, dobra momčad koju vodi dobar trener i koja igra dobar nogomet.

Protiv Maroka bi Vatreni mogli izgledati nešto drugačije. Dalić bi mogao krenuti s četvoricom igrača koji još nisu igrali.

- Stanišić je prirodna zamjena Juranoviću. Umjesto Brozovića može ući i Jakić, Majer, Sučić... Kramarić? Možda bi drugačije igrao ovu utakmicu. Možda 3-5-2, igrao sa Šutalom, Lovrenom i Gvardiolom, Perišića bi stavio lijevo, gore dvije špice iza njih Majera i onda Kovačića i Modrića. Iznenadio bi ih možda. Treba ih iznenaditi s visokim presingom.

Linker
10. svibanj 2024 12:49