Zastava u Dohi

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
SHOW U DOHI

VIDEO: Tajna akcija navijača ganula Dalića i igrače: ‘Ovo nam treba, ovo nam je falilo...‘

Izbornik Zlatko Dalić se spustio među okupljene navijače, ali oni mu nisu dali da previše govori
Piše: Frane Vulas  Objavljeno: 27. studeni 2022. 08:24

Hrvatski navijači priredili su spektakularnu uvertiru, predigru reprezentativcima pred ogled protiv Kanade. Ujutro u 10 sati po lokalnom vremenu, osam po hrvatskom, iznenadili su nogometaše Hrvatske i stručni stožer razvijanjem 200 metara duge hrvatske zastave na pješčanoj plaži ispred hotela Hilton Doha u Kataru!

Prije prvog susreta s Marokom zastava je ujutro na dan utakmice bila razvijena na glavnoj gradskoj tržnici/šetnici u Dohi Souq Waqifu. Ovaj put su navijači sa zastavom iz Crikvenice otišli korak dalje. U tajnom dogovoru s nekim djelatnicima Hrvatskog nogometnog saveza stotinjak navijača inkognito se sa stotinjak kilograma teškom zastavom prošuljalo na privatnu plažu hotela u kojem je smještena reprezentacija, a kako bi iznenadili igrače i dali im potporu pred važnu utakmicu. Razvili su tu zastavu, ali s obzirom da je plaža ukupno duga tek 85 metara nisu je mogli razviti u cijelosti! Dakle, nisu je uspjeli razviti na koncu niti do njene polovine! Međutim, to nije ni najmanje pokvarilo dobro raspoloženje. Izvadili su i po ostalim ležaljkama i pijesku razvili ostale manje hrvatske zastave i show je mogao krenuti.

Potom su počeli pjevati hrvatske navijačke pjesme čime su privukli pažnju igrača i stručnog stožera koji su ih mogli vidjeti s balkona i prozora. Izbornik Zlatko Dalić te igrači Dejan Lovren i Borna Barišić spustili su se na plažu pozdraviti navijače.

VIDEO: Tomislav Juranović/Jutarnji list

Izbornik Dalić zahvalio im se i pojedinačno se rukovao s gotovo baš svakim od njih. A nema navijača koji nije iskoristio priliku da s Dalićem u ovoj rijetko viđenoj navijačkoj gesti ne napravi selfie, fotografiju za povijest.

"Hvala vam! Hvala vam! Svaka vam čast, nemam riječi", govorio je Dalić dok se rukovao s navijačima.

Oni su ga tapšali po ramenima, a mnogi su mu zaželjeli:

"Dobijte Kanadu!"

Potom je krenulo i skandiranje.

"Hoćemo pobjedu! Hoćemo pobjedu!"

U tom ludilu uhvatili smo Dalića za komentar.

"Lijepo, drago mi je da su nas navijači došli dati podršku. Ovo nam treba, ovo nam je falilo, a mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo", rekao je izbornik.

Jesu li budni momci?

"Bit će!", naglasio je Dalić.

Sličan show navijači su već napravili i ispred hotela reprezentacije u Recifeu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Glavni organizator cijele priče oko zastave, ne samo ovog performancea, nego i generalno jer je ovo priča koja traje već gotovo dva desetljeća je Dado Čor iz Crikvenice. Ona slična, nešto manja stometarska zastava uz reprezentaciju stalno putuje od 2004. godine, a ova još uvijek relativno nova, njena nasljednica od 200 metara je uz reprezentaciju od 2020. godina. Čor nam je nakon jedne od najljepših akcija hrvatskih navijača ikada kazao.

"Došli smo dati podršku našim igračima da daju sve od sebe kao što i mi dajemo za njih, da ginu na terenu za nas. Očekujemo 2:0 pobjedu!" poručio je Čor.

A dok se tek još čekala utakmica s Kanadom već su se kovali novi pakleni planovi vezano za razvijanje zastave i prije posljednjeg susreta u skupini protiv Belgije.

image

Hrvatski navijači razvukli su zastavu od 200 metara pred hotelom Vatrenih

SCREENSHOT

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Mundcast SN: "Od prve minute startat će Petković, a jedan će igrač ispasti žrtva"

U novom Mundocastu gostovao je Krunoslav Rendulić koji je najavio okršaj Hrvatske i Kanade i dao zanimljive komentare na utakmice Engleske i SAD-a, te Irana i Walesa.

Linker
24. travanj 2024 03:44