GABRIEL BOUYS Afp
NOVI MUNDOCAST

VIDEO: ‘To što Hrvatska kao zemlja radi je van svake pameti, a njih dvojica su nadljudi, sreća pa su Hrvati‘

U novom izdanju Mundocasta prvu analizu utakmice donosi Ilija Lončarević
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 09. prosinac 2022. 19:15

Hrvatska jednostavno ne može utakmicu u nokaut fazi svjetskih prvenstava završiti u regularnih 90 minuta. Nakon svih drama prije četiri godine u Rusiji te pobjede nakon jedanaesteraca prije četiri dana protiv Japana, i protiv Brazila su Vatreni nakon 90 minuta imali neriješeni rezultat (0:0). U produžecima smo zato vidjeli dva gola - Neymarov u 105. i Petkovićev u 118. minuti, a onda smo opet došli do izvođenja kaznenih udaraca. A onda je bilo jasno - Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva!!!

Odmah nakon utakmice, u našem Mundocastu donosimo prvu analizu svega što smo vidjeli na ovoj utakmici. U gostima nam je proslavljeni trener Ilija Lončarević, a s njim ćemo proći sve one najvažnije detalje iz ovog dvoboja.

- To je nešto što smo na neki način u primislima svi i htjeli. Da se nešto malo okrene na našu stranu, već se vidjelo u početku da je momčad na visokom niovu. Kad je Brazil zabio gol oni su se malo povukli i sve je išlo nama na ruku. Ovog puta su pogođene sve zamjene, nemam što reći, kad je došlo do penala onda nije bilo straha - rekao je Lončarević u uvodu, pa nastavio:

- Mislim da mi kao narod bi se trebalo mali preispitati, čak i kad smo sto posto u pravu u nekoj kritici, zašto smo stalno crno orijentirani? Da smo i ispali danas, četvrtfinale je veliki uspjeh. Ovako mala zemlja, to je van pameti.

Hrvatska je protiv Brazila odigrala najbolju utakmicu na Mundialu.

- Ovo je najbolje odigrana do sada, najboljih 120 minuta. Mi smo tu fizički trebali biti nisko, a izvukli su nemoguće. Utakmicu su dobili junaci iz sjene i trebalo je imati i malo sportske sreće. Prve četiri utakmice su bile solidne, ali imali smo puno problema. Ali, od danas je utakmica vođena na jedan drugačiji način, vođena je na način da je praktički napravljeno sve što se moralo napraviti. Vezna linija? Ne znam, Broz i Luka, valjda su nadljudi, sreća pa su Hrvati.

Linker
18. travanj 2024 23:42