TOM DUBRAVEC Cropix
PRESSICA VATRENIH

Vlašić i Pašalić najavili ključnu utakmicu, Pacak odgovorio na škakljivo pitanje: ‘Imamo šest dana...‘

Hrvatska nogometna reprezentacija ovoga četvrtka (16h) igra posljednju utakmicu u skupini protiv Belgije
Piše: SNObjavljeno: 29. studeni 2022. 15:37

Reprezentacija Hrvatske u treću i posljednju utakmicu grupne faze Svjetskog prvenstva ulazi kao vodeća momčad F skupine s četiri boda, koliko broje i drugoplasirani Marokanci sa (za jedan gol) slabijom gol razlikom.

Vatrenima je protiv Belgije u četvrtak (16 sati) dovoljan bod za prolaz, a sva tri vjerojatno bi značila prvo mjesto u grupi, što povlači i ‘na papiru‘ lakšeg protivnika u osmini finala. O utakmici odluke za medije su govorili Nikola Vlašić i Mario Pašalić. Govorili su o očekivanjima, kako proživljavaju svoje prve nastupe na SP-u, drami u belgijskoj svlačionici, dotakli su se i Modrića, te složno kazali da protiv Blegije idemo na pobjedu.

Novinarima se prvi obratio Nikola Vlašić.

Nikola, je li ovo posebna utakmica jer je tvoja sestra u vezi s Belgijancem?

- Da budem iskren nisam razmišljao o tome dok niste spomenuli.. Svaka je utakmica jako bitna, a ovo jedna od najbitnijih.

Jesi li vidio što se dogodilo Belgiji u zadnjih nekoliko sati?

- Ne znam što se događa tamo, to nije naša briga i mi znamo da su odlična ekipa. Mi smo koncentrirani na prolaz, a njihovi problemi nas se ne tiču. Fokusirani smo samo na utakmicu - kazao je Vlašić.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Mislite li da je Hrvatska favorit? Belgijski izbornik rekao je da imate 90 posto šanse, a Belgija 10?

- Belgija je po koeficijentu FIFA-e jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, odlična su momčad, imaju puno samopouzdanja i velika imena, to govori o svemu. Izjava belgijskog izbornika? Možda samo želi skinuti pritisak - odgovorio je Vlašić.

Odgovorio je i Pašalić:

- Belgija je pobijedila prvu utakmicu, ima tri boda i hoš uvijek može proći dalje. To je ekipa s previše iskustva i s previše dobrih igrača da bi ih se tako lako otpisivalo u medijima - rekao je Pašalić.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Mislite li da će Roberto Martinez nešto mijenjati u svojoj igri?

- Ne znam hoće li Martinez mijenjati igrače, u napadu imaju vrhunska imena, doduše neki nisu igrali dugo vremena. Ali na ovakvoj utakmici motivacija je na velikoj razini, sigurno je da nam mogu napraviti probleme i moramo biti jako oprezni. Još imamo vremena za proći sve detalje i spremni ući u utakmicu.

Bod je dovoljan za prolaz, ali ne bi bilo loše pobijediti zbog samopouzdanja i prvog mjesta u grupi. Je li fokus na tome da Hrvatska ne izgubi? Drugo, kakav je osjećaj prvi put biti na SP-u?

- Mislim da je teško ući u utakmicu sa mišlju da ideš samo po bod, to nije dobar mentalitet, mi svaku utakmicu idemo na pobjedu. Jer ako ideš na remi, uhvati te panika kada primiš gol. Osjećaj je odličan, počašćen sam što sam dio ekipe - kaže Vlašić

- Mogu se samo složiti s Nikolom, imam čast i privilegiju živjeti san svakog dječaka. Sretan sam što se stvari odvijaju u pozitivnom smjeru i nadam se da ćemo tako nastaviti dalje - nadodao je Pašalić.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Što vam predstavlja igra s Lukom Modrićem? Je li vam dao kakav savjet?

- Modrić je veliki igrač i naravno da je čast igrati s njim, njegovo će ime ostati upamćeno zauvijek. On je već odigrao mnogo ovakvih utakmica i mislim da ne radi veliku dramu oko ove, nije nas savjetovao.. Kao kapetan je odličan i pružat će nam podršku, njegov mentalitet je da je ovo bitna utakmica, ali ne gleda na nju kao nešto "wow" - odgovorio je Vlašić stranom novinaru.

Brine li vas disciplinski postupak FIFA-e?

- Kao što znate, otvoren je disciplinski postupak zbog ponašanja dijela hrvatkih navijača na utakmici s Kanadom. Nećemo komentirati postupak, ono što mogu reći je da Hrvatski nogometni savez osuđuje sve oblike diskriminacije. Imamo šest dana da odgovorimo na postupak. Savez će se izjasniti FIFA-i, pa ćemo vidjeti što će biti - odgovorio je Tomislav Pacak.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Lukaku će vjerojatno startati, nešto o tome?

- Sigurno nije u idealnoj formi jer dugo nije igrao. Izuzetno je važan za Belgiju i jedan od najboljih napadača svijeta. Ako će igrati protiv nas, pazit ćemo. Ali nije Belgija samo Lukaku, moramo se fokusirati na cijeli tim, ne samo na individualce - kaže Pašalić..

- On svakoj momčadi može pomoći i Belgija je uz njega opasnija, ali mi smo spremni na svaku situaciju i napravit ćemo dobru analizu, tako da se nadam dobrom ishodu - dodaje Vlašić.

Strahujete li da će ovi problemi Belgije unutar svlačionice dodatno ih pokrenuti?

- Nema potrebe previše ze obazirati na njih i njihove interne stvari. Mi se moramo baviti nama samima i potruditi se prikazati igru kakvu smo pokazali protiv Kanade - poručio je Pašalić.

- Naš fokus je na nama samima, mi poštujemo Belgiju i nas se to ne tiče - rekao je Vlašić.

Koliko je bitan vaš zajednički duh, vas senatora i mladih igrača? I kako list, Nikola?

- List je okej, sad sam u punom pogonu. A duh između nas reprezentativaca je odličan - odgovorio je Vlašić za kraj obraćanja javnosti.

Linker
22. travanj 2024 04:45