ADRIAN DENNIS Afp
S NJIM JE BRAZIL JAČI

Vraća se Neymar! Jedna poruka brazilskog čarobnjaka mogla bi zabrinuti Zlatka Dalića i Vatrene

Najveća brazilska zvijezda je objavom na Instagramu najavila povratak treninzima
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. prosinac 2022. 11:52

Brazilcima je pao kamen sa srca. Prvi puta nakon ozljede gležnja odmah na prvoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Srbije koju je napustio prije vremena i u nastavku turnira više se nije vraćao u igru, zvijezda reprezentacije se oglasila.

"I feel good, I knew that I would now", citirao je u objavi na Instagramu refren iz pjesme Jamesa Browna dan uoči utakmice četvrtfinala protiv Južne Koreje, a svoje je riječi potkrijepio svojom fotografijom s treninga.

"S njegovim povratkom cijela momčad će napredovati. Nadam se da će se vratiti. Svi su vidjeli koliko nam je nedostajao u posljednje dvije utakmice protiv Švicarske i Kameruna. Vjerujem kako će me Neymarov povratak učiniti boljim", kazao je Richarlison.

Prema snimci koju je objavio Brazilski nogometni savez, Neymar se nakon nekoliko dana individualnog treniranja opet priključio ostatku momčadi u trenažnom procesu, šutirao je loptu s obje noge i pritom nije pokazivao znakove ozljede. Liječnik reprezentacije liječnik Rodrigo Lasmar još uvijek je oprezan oko Neymarova povratka na teren.

"Još ćemo vidjeti", ostao je zagonetan.

Brazilce su u Kataru napale silne ozljede. Osim Neymara zabrinjavajuće je stanje Alexa Sandra (ozljeda bedra) i Danila koji su također neizvjesni za nastup protiv Južne Koreje. Za Alexa Tellesa i Gabriela Jesusa koji su stradali u utakmici protiv Kameruna Svjetsko prvenstvo je, pak, već završeno.

A pitanje koje sve zanima "Hoće li Neymar igrati protiv Južne Koreje?" postavljeno je odmah Thiagu Silvi na posljednjem obraćanju uoči utakmice osmine finala. Kapetan Brazilaca pogledao je izbornika i uz osmijeh ga pitao ""Što ima profesore?".

- Igrat će - kazao je Tite pa pojasnio stanje svoje zvijezde koja je zbog ozljede gležnja propustila utakmice protiv Švicarske i Kameruna.

- Neću lagati: Neymar trenira. Ako i na posljednjem treningu pred utakmicu sve bude u redu, onda će i igrati - odgovorio je Tite

Osim Neymara, očekuje se povratak u momčad Danila i Alexa Sandra, dok je Alex Telles i Gabriel Jesus zbog ozljeda više neće konkurirati na Mundijalu.

- Priznajem da je bio jako bolan trenutak vidjeti dečke u toj situaciji da više ne mogu biti s nama na terenu. Tuga je velika. Ali u isto vrijeme naš put se nastavlja i za njih. To je način na koji možemo utješiti njihova srca. Nadam se da će se što prije oporaviti. Dobro je vidjeti Danila kako radi, Neya na terenu, Alexa kako napreduje, dobit ćemo puno s njima - kazao je Silva.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST:

Hoće li Borna Sosa biti spreman za utakmicu protiv Japana? Treba li izbornik Zlatko Dalić mijenjati još nešto u momčadi? O tim i svim ostalim pitanjima vezanim za utakmicu osmine finala između Hrvatske i Japana razgovarali smo u novom Mundocastu u kojem nam je u gostima bio Ilija Lončarević. Pogledajte Mundocast:

Linker
11. travanj 2024 06:22