GABRIEL BOUYS Afp
JUNAK DANA by SMOKI

Vrhunskom predstavom protiv Brazilaca oborio je nacionalni rekord i ponovno osigurao prolaz Vatrenih

Ne znam kako ovo opisati. Borili smo se i ostavili srce na terenu – zaključio je naš junak dana
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. prosinac 2022. 23:23

Što jede i čime se hrani? Pitao se naš stručni komentator Marko Šapit, pa je red da odgovorimo. Dakle, na meniju su u petak bili Brazilci, a nezasitni kušač bio je Dominik Livaković.

Za aperitiv je uzeo jednog Viniciusa Juniora, da bi Neymara dvaput naručio za predjelo. Glavno jelo stiglo je u 48. minuti, ponovno su mu Brazilci servirali Viniciusa, a malo je zakuhao i Joško Gvardiol u pokušaju da otkloni opasnost nešto ranije. Pa onda opet Neymar u 55. minuti, kao da je ‘na nož‘ s našim vratarom, čija vilica je ostala ponosno uzdignuta jer ni to nije prošlo, kvalitetnom reakcijom spriječio je jedne ‘ćevape‘, očigledno gladan isključivo južnoameričkih delicija. Idući slijed podrazumijevao je Paquetu i Anthonyja, a nakon 120 minuta, kada smo s Livakovićem probavili sva događanja, stigao je desert u liku Rodryga, da bi nakon jedanaesteraca došla vijest o ostavci šefa brazilske kuhinje Titea.

- Livi olakšava svim drugim igračima kada ovako obrani na početku serije – poručio je Bruno Petković, čovjek zbog kojeg smo imali priliku gledati penale.

Na kraju, Livaković je upisao 11 obrana, od čega je sedam puta morao reagirati na udarce iz pozicije unutar kaznenog prostora. Nijedan vratar u povijesti Hrvatske nije upisao više uspješnih intervencija na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva. Dosad je prvo mjesto držao Dražen Ladić sa sedam obrana 1998. u borbi za treće mjesto protiv Nizozemske.

- Ne znam kako ovo opisati. Borili smo se i ostavili srce na terenu – zaključio je naš junak dana.

Linker
02. svibanj 2024 16:53