Bruno Petković i Josip Stanišić

 TOM DUBRAVEC Cropix
VELIKI PROBLEMI

Za Maroko upitna čak trojica standardnih Vatrenih, pogledajte vjerojatni sastav!

Dvojica naših mogla bi po prvi put na ovom SP-u krenuti od prve minute, jedan dosad uopće nije igrao
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. prosinac 2022. 16:48

Borna Sosa izašao je tijekom četvrtka u grad s djevojkom Ivonom koja ga tjednima prati na Svjetskom prvenstvu i prijateljima gdje su ih uhvatili objektivi fotoreportera.

Sosa ima određenih zdravstvenih poteškoća, najave su da možda neće biti u startnih jedanaest protiv Maroka, no to će se tek vidjeti jer bio je na treningu s ostatkom ekipe pa nije isključeno, bude li fit da i šesti put krene u početnoj jedanaestorici.

Na treningu nije bilo Josipa Juranovića i Marcela Brozovića. - Radi se o poštedi i prevenciji – kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Obojica imaju problema s ozljedom, za prvog je došla neslužbena informacija da je vjerojatno otpao, za drugog je sam izbornik Zlatko Dalić rekao kako ga muči zadnja loža, no nakon treninga u petak više će se znati o sastavu za Maroko. Joško Gvardiol koji je imao poteškoće sa stopalom u konkurenciji je za utakmicu za broncu.

image
JACK GUEZ Afp

Zlatko Dalić najavio je određena osvježenja, ali teško je vjerovati da će bitno redefinirati startnu postavu. Ako ne bude Juranovića i Sose u prvom sastavu, glavni kandidati za nastup su Stanišić i Barišić, a u sredini terena Lovro Majer.

Postava bi mogla biti: Livaković – Stanišić, Lovren, Gvardiol, Sosa (Barišić) – Modrić, Kovačić – Vlašić, Majer, Perišić – Kramarić (Livaja, Petković).

Dakako, bude li Brozović mogao, on će igrati. Stanišić nije igrao ni minutu, ali on je desni bek i jedina prirodna zamjena. Odluči li izbornik tako, bit će mu to debi na Svjetskom prvenstvu. Barišić je uskočio s Japanom, logično je da to uradi ponovno, bude li razloga. Majer je ulazio u sredini terena, sad bi mogao biti starter.

Za Brozovića nema klasične zamjene, najprirodnija je Jakić, ali Dalić nije pokazao da Kristijan ima takav status da bi zaigrao u utakmici tolike važnosti, u kojoj se odlučuje o medalji. Druga je stvar što to daje dodatne obveze Kovačiću i Modriću, koji nisu najsvježiji. Moguće je da djeluju kao dvojica zadnjih veznih, a da Majer bude istureniji.

U napadu je siguran samo Perišić. Ako je Vlašić odabran u prvom kolu za Maroko, mogao bi opet igrati na desnoj strani. U špici je Kramarić uvijek imao prednost, no postoje i druge opcije.

U ogledima s Brazilom i pogotovo Argentinom vidjeli smo varijantu da Perišić igra lijevog beka, a Oršić krilo, no to se čini dosta rizičnim i nismo sigurni da je dobra opcija za početak susreta.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Izostanak Brozovića bit će veliki udarac za Hrvatsku, a Dalić bi zbog toga mogao promijeniti sustav." To je glavni zaključak današnjeg Mundocasta u kojem nam je u gostima bio nogometni stručnjak Robert Palikuča. Pogledajte Mundocast:

Linker
23. travanj 2024 03:05