Geoff Caddick/afp/profimedia
JASNA ODLUKA

Zabrana za bivšu zvijezdu Reala tijekom boravka u Kataru, izbornik spustio rampu: ‘Ovdje smo da obavimo posao‘

Igranje golfa omiljeni je hobi slavnom velškom nogometašu Garethu Baleu
Piše: SNObjavljeno: 10. studeni 2022. 07:37

Ali to mu neće biti razbibriga na SP-u u Kataru. Naime, velški izbornik Rob Page želi da svi njegovi igrači budu maksimalno fokusirani na zadatak i izazov koji je ispred njih na njihovom prvom SP-u nakon 64 godine. Stoga je Baleu golf zabranjen tijekom boravka u trening kampu za vrijeme Mundijala.

"Da, nema golfa. Ovdje smo da obavimo posao", rekao je Page.

"U prošlosti bi mi došli Gareth, Kiefer Moore ili Aaron Ramsey i pitali me za planove poslijepodne i ima li sastanaka. Ja bih im rekao da nema i neka si odigraju partiju. Ali to je bilo u periodu kada bi imali tjedan dana priprema za dvije utakmice. Ovdje nema dovoljno vremena. Utakmica je svaka četiri dana i ritam je neumoljiv", dodaje Page.

Bale je zbog golfa često bio na udaru medija u Španjolskoj u periodu dok je igrao za Real Madrid. Španjolski novinari često su ga kritizirali i pisalui da favorizira golf ispred svog kluba koji ga plaća, a u posljednjoj sezoni čak su ga okarakterizirali kao ‘parazita koji siše klupske resurse‘ nakon što je u cijeloj sezoni započeo svega četiri utakmice za ‘Kraljeve‘.

Inače Bale je o sam vlasnik golf barova pod imenom Par59 u Cardiffu i Bristolu, a po završetku igračke karijere očito se još intenzivnije misli posvetiti tom sportu. Ali za vrijeme SP-a, na kojem je Wales smješten u skupinu sa Engleskom, Iranom i SAD-om, to neće moći prakticirati.

Linker
25. travanj 2024 10:43